Ειδήσεις

"Ξήλωσαν" κύκλωμα που είχε ρημάξει σπίτια στο Ηράκλειο

Είχαν γίνει φόβος και τρόμος στο Ηράκλειο. Απολογισμός ΕΛ.ΑΣ: Προσήχθησαν 35 άτομα, συνελήφθησαν 5 και εξιχνιάστηκαν, συνολικά 18 κλοπές

Λαβράκι για μία ακόμη φορά από την ΕΛ.ΑΣ.  στο Ηράκλειο που κατάφερε να εξιχνιάσει 18 κλοπές μέσα στο 2016 και οι οποίες είχαν διαπραχθεί σε σπίτια και ξενοδοχείο του Ηρακλείου και απο όπου είχαν αφαιρεθεί πάνω από 40.000 ευρώ, κοσμήματα και αλλά πολύτιμης αξίας αντικείμενα.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν παράλληλα στην προσαγωγή 35 ατόμων, εκ των οποίων 5 συνελήφθησαν, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων κάνναβη,  κυνηγετικό όπλο, αεροβόλο όπλο, μαχαίρια και τμήματα όπλου.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με το δελτίο της αστυνομίας από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων εξιχνιάστηκαν οι παρακάτω υποθέσεις κλοπών :

•      33χρονος ημεδαπός, κατά το χρονικό διάστημα από το Μάρτιο έως τον Οκτώβριο του 2016, είχε προβεί στη τέλεση δεκατεσσάρων (14) κλοπών που διαπράχθηκαν σε οικίες σε περιοχές του Ηρακλείου, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα προσωπικά είδη και διάφορα αντικείμενα η χρηματική αξία των οποίων ξεπερνά τις 40.000 ευρώ.

•      εννέα (9) ημεδαποί ηλικίας από 17 έως 55 ετών, οι οποίοι ενεργούσαν με διαφορετική σύνθεση ατόμων στην κάθε περίπτωση,  κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο 2016 έως την 13.11.2016, είχαν τελέσει δύο (2) κλοπές και  (4) απόπειρες κλοπών σε οικίες σε περιοχές του Ηρακλείου, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα προσωπικά είδη και διάφορα αντικείμενα απροσδιόριστης χρηματικής αξίας.

•      28χρονη ημεδαπή, την 29.07.2016 με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσε από 78χρονο ημεδαπό το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ.

•      31χρονος ημεδαπός την 16.11.2016 αφαίρεσε από αποθηκευτικό χώρο ξενοδοχείου διάφορα είδη αξίας 2.300 ευρώ.

•      38χρονος ημεδαπός, με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσε από 88χρονη ημεδαπή το χρηματικό ποσό των 650 ευρώ.

Κατόπιν συντονισμένων ενεργειών και δράσεων για την πρόληψη, αλλά και της αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών, πραγματοποιήθηκε σήμερα  συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, σε περιοχές του Ηρακλείου.

Στην επιχείρηση, η οποία υλοποιήθηκε σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου και του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Ηρακλείου.

Κατά τη διάρκεια της εν λόγω επιχείρησης διενεργήθηκαν έρευνες σε χώρους όπου διέμεναν οι προσαχθέντες και σε οικείες αυτών. Συνολικά προσήχθησαν συνολικά τριάντα τέσσερις (34) ημεδαποί ηλικίας από 20 έως 79 ετών και 31χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ρουμανίας.

Από τους ανωτέρω προσαχθέντες, συνελήφθησαν πέντε (5) ημεδαποί και συγκεκριμένα τρείς άνδρες και μια γυναίκα, ηλικίας από 34 έως 61 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και όπλων, ενώ συνελήφθη ακόμη μια 57χρονη γυναίκα σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση Τριμελούς Εφετείου για το αδίκημα της κλοπής.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

?      277,8 γραμμάρια κάνναβης,

?      κυνηγετικό όπλο,

?      αεροβόλο όπλο,

?      3 μαχαίρια,

?      ηλεκτρονικός υπολογιστής και

?      τμήματα όπλου

Επιπλέον, σε δύο από τους συλληφθέντες (39χρονο και 34χρονο) και σε 18χρονο ημεδαπό, σχηματίστηκε δικογραφία, για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος δύο ημεδαπών (37χρονου και 44χρονου) που διαπράχθηκε την 30.10.2016.

φωτογραφία αρχείου

Σχόλια