Ειδήσεις

Ακόμη και οι... αναπνευστήρες βγήκαν "νοκ-άουτ"

Βενιζέλειο: Από τους 4 αναπνευστήρες, λειτουργούν μόνο οι 2 στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Ακόμα και οι αναπνευστήρες στα ΤΕΠ του Βενιζελείου Νοσοκομείου έχουν πέσει «θύματα» εδώ και μήνες του δημόσιου συστήματος υγείας καθώς από τους 4, λειτουργούν μόνο οι 2, σύμφωνα με τον προϊστάμενο κ. Χάρη Λυδάκη ο οποίος επισημαίνει τις ελλείψεις στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται το ΕΣΥ, καθώς οι χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις μέσα σε έναν χρόνο, σε συνδυασμό με την έλλειψη προσωπικού και τις τεράστιες ελλείψεις  δημιουργούν μια ασφυκτική κατάσταση στον χώρο της δημόσιας υγείας, όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι αλλά και επισκέπτες ασθενών στα νοσοκομεία.

Και όλα αυτά,  παρά τις αντιθέτου διαβεβαιώσεις του Παύλου Πολάκη, ο οποίος άναψε νέες φωτιές με τις δηλώσεις του, περί καταστροφικής σεναριολογίας, με πυρά εναντίον και της ΠΟΕΔΗΝ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Βασίλη Κεγκέρογλου.

Μεγάλο κύμα φυγής λόγω συνταξιοδότησης καταγράφονται τα τελευταία χρόνια στα δημόσια νοσοκομεία της Κρήτης, την ώρα που οι προσλήψεις γίνονται με το σταγονόμετρο, όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Σχόλια