default-image

Λουκέτο σε δομές στο Ρέθυμνο λόγω έλλειψης προσωπικού

Κρήτη
Λουκέτο σε δομές στο Ρέθυμνο λόγω έλλειψης προσωπικού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ιδιότυπο λουκέτο στην πράξη παραμένει στο Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης στην Καλλιθέα Ρεθύμνου, αφού η δομή δε λειτουργεί λόγω έλλειψης προσωπικού.

Εδώ και ένα χρόνο υπάρχουν δεσμεύσεις για στελέχωση με τα ελάχιστα 3 άτομα που απαιτούνται, όπως διαβεβαιώνει ο πρόεδρος του σωματείου ΑμεΑ Ρεθύμνου, Δημήτρης Τσαχάκης, όμως παραμένουμε στον ίδιο παρονομαστή, ενώ ο Χάρης Αυγουστάκης, πατέρας της 12χρονης Μαριάννας, παιδί με αναπηρία, εξομολογείται ότι αφενός πρέπει να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και αφετέρου με τη συνεχή αλλαγή στο προσωπικό δεν μπορούν να χτιστούν σχέσεις εμπιστοσύνης με τους θεράποντες, κάτι που είναι τόσο αναγκαίο για τα ΑμεΑ.

Από την πλευρά του ο διοικητής του ΓΝΡ, Γιώργος Φραγκιαδάκης, ξεκαθαρίζει ότι μέσα στο έτος θα έρθουν στο νοσοκομείο συν ένας φυσικοθεραπευτής και συν ένας λογοθεραπευτής που θα αξιοποιηθούν στο ΚΕΦΙΑΠ, ενώ μέσα στο 2017 θα προσληφθούν:

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΙΑΠ

1 Φυσικοθεραπευτής

1 Λογοθεραπευτής

1 Εργοθεραπευτής

2 Νοσηλευτές ΤΕ

2 Νοσηλευτές ΔΕ

1 Κοινωνικός Λειτουργός

1 Ψυχολόγος

1 Επισκέπτης Υγείας

1 Βοηθητικό Υγειονομικό Προσωπικό

Υπάρχει στο σχεδιασμό του Νοσοκομείου να ζητηθεί η αύξηση των κλινών του ΚΕΦΙΑΠ (προς το παρόν προβλέπονται 12 κλίνες). Όσον αφορά τους Φυσικοθεραπευτές στο ΚΕΦΙΑΠ θα υπηρετούν 3 και στο Νοσοκομείο ακόμα 2, άρα στο σύνολο θα έχουμε 5.

Παράλληλα, αναμένεται μέσα στο 2017 να αποχωρήσουν από το ΚΕΦΙΑΠ ο Σύλλογος Αγάπη και ο ξενώνας Βραχείας νοσηλείας της ψυχιατρικής κλινικής, έτσι ώστε να επανέλθουν οι χώροι στα ΑμεΑ, τα οποία ετοιμάζονται για τοπικές και πανελλαδικές κινητοποιήσεις για τα δικαιώματά τους που βάλλονται.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News