default-image

Δικαστήρια: Ξύλο στην υπόθεση βιασμού της νεαρής μητέρας

Ηράκλειο
Δικαστήρια: Ξύλο στην υπόθεση βιασμού της νεαρής μητέρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στιγμές απίστευτης έντασης επικράτησαν νωρίτερα την Τρίτη (22/11) στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, στο πλαίσιο της πολύκροτης υπόθεσης του βιασμού μιας 25χρονης γυναίκας, τον Ιούλιο του 2013, σε περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Η υπόθεση στην οποία είναι κατηγορούμενοι δύο άνδρες από την ευρύτερη περιοχή, επρόκειτο να εκδικαστεί την Τρίτη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου.

Το κλίμα ήταν τεταμένο από την αρχή, καθώς στην αίθουσα του Δικαστηρίου βρίσκονταν συγγενείς τόσο της 28χρονης σήμερα μητέρας, όσο και των κατηγορουμένων.

Έτσι, όταν το Δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση για να εξεταστεί το αίτημα αναβολής της δίκης στο οποίο προχώρησε η υπεράσπιση, λόγω ασθένειας ενός εκ των συνηγόρων της, η κατάσταση ξέφυγε. Η ένταση εκφράστηκε αρχικά με λεκτικές αντιπαραθέσεις, που δεν άργησαν να εξελιχθούν σε άγριο ξύλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, από τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στα Δικαστήρια, δεν γλίτωσε ούτε η ίδια η 28χρονη που φέρεται να έπεσε θύμα βιασμού.

Η Αστυνομία επενέβη προκειμένου να ηρεμήσει η κατάσταση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων που ενεπλάκησαν στα επεισόδια.

Και οι τέσσερις φέρονται να προέρχονται από το περιβάλλον του ενός εκ των δύο κατηγορουμένων και αναμένονται να οδηγηθούν την Τετάρτη (23/11) στα Δικαστήρια, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Τελικά, μετά την ένταση που επικράτησε, το Δικαστήριο ανακοίνωσε τη διακοπή της υπόθεσης για την Τρίτη 29 Νοεμβρίου.

Πάντως, και οι δύο κατηγορούμενοι είχαν προφυλακιστεί μετά τις απολογίες τους το καλοκαίρι του 2013, ωστόσο μερικούς μήνες μετά το συμβάν είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Σημειώνεται πάντως ότι αμφότεροι οι κατηγορούμενοι υποστηρίζουν ότι είναι αθώοι. Ειδικότερα, όπως διαρρέεται από το περιβάλλον των δύο ανδρών, δεν προκύπτει από πουθενά ότι υπήρξε βιασμός: Ούτε από την ιατροδικαστική εξέταση που είχε γίνει τότε, ούτε από τα πορίσματα της Εγκληματολογικής.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελινος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News