Ειδήσεις

"Πιάνει" πάτο η στάθμη στο φράγμα Παρτήρων

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν αγροτικές περιοχές της Κρήτης, λόγω της λειψυδρίας.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες στο φράγμα Παρτήρων, όπως κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός της ΚΡΗΤΗ TV.  Εικόνες που δεν διαφέρουν από τα υπόλοιπα φράγματα και λιμνοδεξαμενές της περιοχής.

Η στάθμη του νερού σε φράγματα και λιμνοδεξαμενές βρίσκεται σε ανησυχητικά επίπεδα, με τον αγροτικό κόσμο και τις δημοτικές αρχές να βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Ανησυχητική είναι και η εικόνα στις γεωτρήσεις, με τον Ζαχαρία Καλογεράκη να προβλέπει μεγάλες ελλείψεις όχι μόνο στην άρδευση αλλά και στην ύδρευση της περιοχής.

Η έλλειψη οδηγεί σε διακοπή άρδευσης

Μετά τις αποκαρδιωτικές εικόνες και στο φράγμα Φανερωμένης στη Μεσσαρά, αποφασίστηκε η διακοπή της άρδευσης για αρκετές περιοχές, με εξαίρεση τα Σκούρβουλα και περιοχή της Γαλιάς.

Την ίδια ώρα συσσωρεύονται τεράστια χρέη για την άρδευση. Στο 1.300.000 τα χρέη δημοτών προς το δήμο Μινώα Πεδιάδος, ενώ στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ προς τον δήμο Φαιστού, ο οποίος αναμένει τη ψήφιση τροπολογίας στη βουλή για την παραχώρηση της διαχείρισης στους ΤΟΕΒ, λόγω της τεράστιας οικονομικής τρύπας κάθε χρόνο.

Όσο για το φράγμα Αποσελέμη, η στάθμη του νερού κατέβηκε στα 6εκ. 200.000 κυβικά μέτρα.

Οι καιρικές συνθήκες παίζουν τον πρώτο ρόλο στον όποιο σχεδιασμό με τις 3 δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης, οι οποίες εξασφαλίζουν μεγάλες ποσότητες νερού από το φράγμα.

Ρεπορτάζ : Γεωργία Μακάκη

Σχόλια