default-image

Στο αέρα η ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Ρεθύμνου

Κρήτη
Στο αέρα η ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Ρεθύμνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον αέρα παραμένει η ανέγερση νέου αστυνομικού μεγάρου στο 

Ρέθυμνο, αφού μόνο οι τοπικοί φορείς προχωρούν τις διαδικασίες, ενώ το  κεντρικό κράτος κωφεύει.

Οι αστυνομικοί του Ρεθύμνου έθεσαν σειρά ζητημάτων στους κοινοβουλευτικούς εκπρόσωπους του νομού μεταξύ των οποίων και η αναδιάρθρωσητων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. και η εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για τα ειδικά μισθολόγια.

Ένα κτίριο που θα έπρεπε να έχει κατεδαφιστεί προ πολλού, εξακολουθεί να στεγάζει τα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας στο νομό Ρεθύμνου και ενώ έχουν κινητοποιηθεί δήμος και αντιπεριφέρεια, το θέμα έχει ξανά βαλτώσει.

Πολιτική λύση ζητούν οι συνδικαλιστές αστυνομικοί του Ρεθύμνου, αφού έχει ολοκληρωθεί η προμελέτη από μηχανικό του δήμου, έχει εγκριθεί από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και έχουν αλλάξει οι όροι του παραχωρητηρίου της έκτασης από το δήμο στο υπουργείο προστασίας του πολίτη.

Το νέο αστυνομικό μέγαρο Ρεθύμνου θα ανεγερθεί στο χώρο της σχολής αστυφυλάκων, όμως το υφιστάμενο κτίριο δεν επιδέχεται ούτε καν ανακαίνισης πια με τον αμίαντο στους τοίχους του, τα προβλήματα στατικότητας, την έλλειψη υποδομών ΑμεΑ, χώρων για γραφεία και αξιοπρεπείς συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.

Οι αστυνομικοί του Ρεθύμνου συναντήθηκαν με τους δύο κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του Ρεθύμνου στους οποίους έθεσαν επίσης υπόψιν την ανάγκη να προχωρήσει αμέσως η αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών, όπως και η αποκατάσταση του μισθολογίου τους.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News