Ειδήσεις

Συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση Γιακουμάκη

Συνεχίζεται την Τρίτη (22/11) στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ιωαννίνων, μετά από διακοπή αρκετών ημερών.

Συνεχίζεται την Τρίτη (22/11) στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ιωαννίνων, μετά από διακοπή αρκετών ημερών, η δίκη για την παράβαση καθήκοντος που σχετίζεται με την πολύκροτη υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη. 

Κατηγορούμενοι στην εν λόγω δίκη είναι τρία άτομα: Ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, όπου φοιτούσε ο αδικοχαμένος 20χρονος, η υπεύθυνη της Εστίας της Σχολής, αλλά και ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Ν.Δ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Οι δύο πρώτοι βαρύνονται με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, ενώ ο γνωστός Κρητικός πολιτικός κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος. 

Ειδικότερα, ο κ. Μαρκογιαννάκης φέρεται να παρενέβη τηλεφωνικά στη διεύθυνση της Σχολής υπέρ ενός σπουδαστή, ο οποίος φέρεται να είχε χαράξει το όνομα του χωριού του σε τοίχο της Εστίας της Σχολής.

Επισημαίνεται, πάντως, ότι η δικογραφία της υπόθεσης, που δικάζεται από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ιωαννίνων, είναι ξεχωριστή από αυτήν που αφορά στις συνθήκες του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη και η οποία βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της ανάκρισης. 

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια