default-image

"Σύννεφο" οι τηλεφωνικές απάτες στην Κρήτη

Κρήτη
"Σύννεφο" οι τηλεφωνικές απάτες στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε περισσότερους από 10 ανυποψίαστους άνδρες και γυναίκες, κατοίκους της ευρύτερης Ιεράπετρας, προσπάθησαν το τελευταίο 48ωρο άγνωστοι δράστες να στήσουν τηλεφωνική απάτη, προφασιζόμενοι τροχαίο ατύχημα συγγενικού τους προσώπου, προκειμένου να τους αποσπάσουν χρήματα.

Τα τηλέφωνα του Τμήματος Ασφάλειας Ιεράπετρας έχουν "σπάσει" το τελευταίο 48ωρο, από κλήσεις ανυποψίαστων κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι έχουν δεχτεί, τηλεφωνήματα με απόκρυψη, αγνώστων απατεώνων, οι οποίοι παρουσιάζονται ως αστυνομικοί η εισαγγελείς ,που ζητούν χρήματα, προκειμένου όπως υποστηρίζουν, να αποκρύψουν η να συγκαλύψουν τις υποτιθέμενες ευθύνες συγγενικών προσφιλών τους προσώπων , οι οποίοι δήθεν ήταν υπαίτιοι πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Δεν «τσίμπησαν» το δόλωμα

Σε περισσότερες από δέκα περιπτώσεις, εκείνοι που δέχτηκαν αυτά τα ύποπτα τηλεφωνήματα ενός άγνωστου άνδρα και μιας άγνωστης γυναίκας, δεν «τσίμπησαν» το δόλωμα που τους έβαλαν , αλλά πήραν αμέσως τηλέφωνο το Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας και κατήγγειλαν τα περιστατικά.

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου, ταξίαρχος Μανόλης Πετάσης, τόνισε ότι «πριν μια εβδομάδα, ανάλογα τηλεφωνήματα απόπειρας εξαπάτησης  με το ίδιο περιεχόμενο, έκαναν άγνωστοι δράστες  στην περιοχή της τοπικής κοινότητας Γούδουρα Λασιθίου.Τις δυο τελευταίες μέρες έχουν καταγγελθεί περισσότερες από δέκα περιπτώσεις απόπειρας εξαπάτησης  στην περιοχή της Γρα Λυγιάς και της ευρύτερης Ιεράπετρας. Καλούμε όποιον δέχεται τηλεφώνημα με απόκρυψη από αγνώστους με ανάλογο περιεχόμενο, να επικοινωνεί και να συνεργάζεται  με το Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας, αφού προηγουμένως δώσει ραντεβού σε αυτούς  τους άγνωστους».

Η Ελληνική Αστυνομία σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην Κρήτη, προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει με ενημερωτικά σποτάκια στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο τους πολίτες, από τους οποίους ζητά να είναι υποψιασμένοι και να μην ενδίδουν τόσο εύκολα σε κάποιο τηλεφώνημα άγνωστου η άγνωστης, που ισχυρίζεται ότι ο  άνθρωπος  τους προκάλεσε τροχαίο και για να τον ξεμπλέξουν θα πρέπει να τους δώσουν ένα μικρό η μεγάλο ποσό.

Οι τηλεφωνικές απάτες από διάφορα κυκλώματα Ελλήνων και Βουλγάρων δραστών, τα τελευταία χρόνια έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο στην Ελληνική Αστυνομία, η οποία με τη συνεργασία κάποιων παραλίγο θυμάτων, έστησε επιχειρήσεις και συνέλαβε μέλη αυτών των συμμοριών, την ώρα του ραντεβού με τα υποψήφια θύματα της απάτης , αφού με έξυπνο τρόπο οι πολίτες αυτοί,  προφασίστηκαν ότι είχαν πειστεί από αυτά  που τους έλεγαν  οι απατεώνες, και τους ζητούσαν συνάντηση «παγίδα», δήθεν  για να τους παραδώσουν τα ποσά που τους είχαν ζητήσει.  Τότε έκαναν την εμφάνιση τους οι αστυνομικοί και τους συλλάμβαναν με τα πειστήρια του εγκλήματος ανά χείρας.

Ρεπορτάζ : Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News