default-image

Θα πεθάνω, δεσποινίς; Η φρίκη ενός αγοριού (σκληρές εικόνες)

Κρήτη
Θα πεθάνω, δεσποινίς; Η φρίκη ενός αγοριού (σκληρές εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απίστευτες εικόνες φρίκης στο νοσοκομείο παίδων στο Χαλέπι. Ένα νεαρό αγόρι που έγινε αυτόπτης μάρτυρας επίθεσης με αέριο χλώριο προσπαθεί να κρατηθεί στη ζωή με την αγωνία έκδηλη να το έχει κυριεύσει ,ρωτώντας συνεχώς τη γιατρό αν τελικά καταφέρει το ίδιο να ζήσει.

Με λυγμούς και δάκρυα στα μάτια το παιδί εξιστορεί τα όσα τραγικά έζησε και πέρασαν μπροστά από τα μάτια του σε ελάχιστα δευτερόλεπτα και όλα αυτά παρά το νεαρό της ηλικίας του που παύει πλέον να είναι και αθώα.

Προσοχή ακολουθούν σκληρές εικόνες

Να σημειωθεί ότι εκτός λειτουργίας είναι πλέον το μοναδικό νοσοκομείο παίδων στο υπό πολιορκία Χαλέπι.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΟΥΝ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ

Για δεύτερη φορά μέσα σε δύο ημέρες, το νοσοκομείο παίδων στο Χαλέπι χτυπήθηκε από βόμβες, κατά τη διάρκεια του σφοδρότερης επίθεσης του καθεστώτος Άσαντ σε αυτή την πόλη της Συρίας, τα τελευταία δύο χρόνια.

Η επίθεση στο νοσοκομείο, έγινε -σύμφωνα με τον Guardian- την ώρα που παρείχε τις πρώτες βοήθειες σε θύματα επίθεσης με αέριο χλώριο και το έθεσε εκτός λειτουργίας.

Το προσωπικό του νοσοκομείου έσπευσε να μεταφέρει σε ασφαλές σημείο βρέφη σε θερμοκοιτίδες και τραυματίες από τους βομβαρδισμούς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Υγείας του Χαλεπίου, όλα τα νοσοκομεία στα ανατολικά της πόλης έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.

«Αυτή η καταστροφή της βασικής για τη ζωή υποδομής στερεί από τους πολιορκημένους, αποφασισμένους κατοίκους, συμπεριλαμβανομένων όλων των παιδιών και των ηλικιωμένων ανδρών και γυναικών, τις υπηρεσίες υγείας που προσφέρουν σωτήριες για τη ζωή θεραπείες... αφήνοντάς τους να πεθάνουν», αναφέρει η ανακοίνωση που έστειλε στο Reuters αξιωματούχος της αντιπολίτευσης.

Ωστόσο το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει ότι κάποια νοσοκομεία λειτουργούν ακόμη αλλά πολλοί κάτοικοι φοβούνται να μεταβούν εκεί εξαιτίας των σφοδρών βομβαρδισμών.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του ΟΗΕ, οι ιατρικές προμήθειες και οι προμήθειες σε τρόφιμα τελειώνουν και με τον χειμώνα να πλησιάζει, οι εγκλωβισμένοι στο Χαλέπι αντιμετωπίζουν μια «πολύ σκοτεινή στιγμή».

Παράλληλα, οι ευρωπαίοι ηγέτες και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, απηύθυναν έκκληση για «άμεση διακοπή» των επιθέσεων εναντίον των περιοχών αυτών.

Με πληροφορίες από newsbomb

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News