default-image

Jazz live με τον George Haslam στο Πολιτιστικό

Πολιτισμός
Jazz live με τον George Haslam στο Πολιτιστικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια βραδιά τζαζ αναμένεται να «μαγέψει» το κοινό του Ηρακλείου, καθώς το Outward Bound trio, σε συνεργασία με τον σαξοφωνίστα George Haslam και τον κοντραμπασίστα Steve Kershaw, θα πραγματοποιήσουν μια συναυλία στο Πολιτιστικό Κέντρο, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, υπό τη διοργάνωση του Σκακιστικού Ομίλου Ηρακλείου.

Οι διεθνώς καταξιωμένοι μουσικοί της αγγλικής free jazz σκηνής, George Haslam και Steve Kershaw, συναντούν τα μινιμαλιστικά ηχοτοπία του Outward Bound trio.

Η μουσική του κουιντέτου χαρακτηρίζεται από βαθιά εσωστρεφείς και λυρικούς αυτοσχεδιασμούς έως και εξπρεσιονιστικές εκρήξεις που υπερβαίνουν τα όρια της παραδοσιακής jazz.

Με τη γνωριμία μας με τη βρετανική εταιρεία Slam Productions και τον ιδρυτή της George Haslam, ήδη από το 2011, γεννήθηκε η ιδέα για μια δισκογραφική συνεργασία και μια σειρά από live performances σε Ελλάδα και Αγγλία.

Στο κουιντέτο συμμετέχουν οι Steve Kershaw (κοντραμπάσο), George Haslam (βαρύτονο σαξόφωνο, tarogato), Aντώνης Τσικανδηλάκης (πιάνο), Δημήτρης Νεονάκης  (κιθάρα) και  Γιάννης Ηλιάκης (drums).

Oι George Haslam και ο Steve Kershaw είναι από τους πιο δραστήριους διεθνώς free jazz μουσικούς με μεγάλη και σημαντική δισκογραφία. O Haslam είναι ιδρυτής της δισκογραφικής εταιρείας Slam Productions, σημαντικό label με έδρα την Οξφόρδη που αριθμεί εκατοντάδες κυκλοφορίες στις οποίες μπορεί κανείς να συναντήσει μουσικούς όπως οι: Μax Roach, Mal Waldron, Han Bennink, Evan Parker, Bernard Purdie, Vojtech Havel.

To Outward Bound trio δραστηριοποιείται από το 2007 στο χώρο της σύγχρονης free jazz. Έχει συμμετάσχει μεταξύ άλλων στα International Jazz Meeting Kostas Kouvidis 2010, στο ευρωπαϊκό φεστιβάλ τζαζ της Αθήνας 2010, στο Zante Jazz Festival, καθώς και σε jazz clubs και θέατρα της Ελλάδας. Έχει κυκλοφορήσει 2 albums:

  • Outward Bound, (Triple Bath, 2009)
  • The Path, (Slam productions, 2011)
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News