Ειδήσεις

Ειρηναίος: Στο Βενιζέλειο παρά την επιθυμία του... (ηχητικό)

Μέχρι πότε τελικά ο κ. Ειρηναίος θα παραμείνει στο νοσοκομείο...Ώρες αγωνίας έζησε το ποίμνιο του το βράδυ της Κυριακής.

Ώρες αγωνίας έζησε το βράδυ της Κυριακής κλήρος και λαός στο άκουσμα της είδησης ότι ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος εισήχθη εσπευσμένως στο νοσοκομείο εξαιτίας προ λιποθυμικού επεισοδίου.

Τελικά ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης υπεβλήθη στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις με την υγεία του όχι μόνο να εμπνέει ανησυχία αλλά με τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο από το Βενιζέλειο νοσοκομείο όπου και μεταφέρθηκε, λίγη ώρα αργότερα να περπατά από το ένα ιατρικό τμήμα στο άλλο σκορπίζοντας χαμόγελα σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και ασθενείς που ανησυχώντας για την υγεία του θέλησαν να μάθουν τί συμβαίνει.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ειρηναίος κατά πληροφορίες θεωρώντας ότι η μικρή περιπέτεια της υγείας του έχει τερματιστεί εκδήλωνε από χθες την επιθυμία να χοροστατήσει σήμερα στην Δοξολογία για τα Εισόδια της Θεοτόκου. Ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες σήμερα Δευτέρα, θα αρχίσουν εξετάσεις προκειμένου να αποκλείσουν οι γιατροί σοβαρά νευρολογικά ή καρδιολογικά αίτια. Μιλώντας μάλιστα στο ράδιο 9,84 και την Αγγέλα Δουλγεράκη ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου κ. Τασσόπουλος διευκρίνισε ότι ο αγαπητός Ποιμενάρχης της Κρήτης θα παραμείνει στο νοσοκομείο μέχρι και το μεσημέρι της Τρίτης.

 "Η πορεία της υγείας του Αρχιεπισκόπου εξελίσσεται ομαλά.Την πλήρη ολοκλήρωση των εξετάσεων αναμένουν οι γιατροί προκειμένου ο σεβασμιότατος να πάρει εξιτήριο" σύμφωνα με το Διοικητή του νοσοκομείου Γιάννη Τασσόπουλο στο Ράδιο 9,84.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ

Τι συνέβη χθες στο Βενιζέλειο όπου και μεταφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος

Καθαρές ήταν οι απαντήσεις και της αξονικής τομογραφίας στην οποία υποβλήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος τον οποίο και εξέτασαν παθολόγοι και καρδιολόγοι. Για καθαρά προληπτικούς λόγους ωστόσο κρίθηκε επιβεβλημένο το βράδυ της Κυριακής να παραμείνει νοσηλευόμενος στην Παθολογική κλινική του Βενιζελείου μέχρι να ολοκληρωθεί πλήρως και το σετ των αιματολογικών εξετάσεων ενώ χθες.

Νωρίτερα

Ο Αρχιεπίσκοπος κατά τη μεταφορά του από το Ναό της Παναγίας της Αλατσατιανής στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο είπε στο γιατρό υπηρεσίας του Βενιζελείου ότι το τελευταίο διάστημα είχε έντονα τα σημάδια της κούρασης εξαιτίας του προγράμματός του που ήταν ιδιαίτερα βαρύ και της πολύωρης καθημερινά ορθοστασίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αρχιεπίσκοπος έχοντας συνέλθει πλήρως προχώρησε στις εξετάσεις που έπρεπε να γίνουν αυτοεξυπηρετούμενος και περπατώντας από το αναγκαίο τμήμα στο άλλο σκορπίζοντας χαμόγελα σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και ασθενείς που ανησυχώντας για την υγεία του θέλησαν να μάθουν τί συμβαίνει.

Ακόμη και ιερείς που με έκδηλη ανησυχία είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται στο Βενιζέλειο με το που πληροφορήθηκαν ότι πρόκειται για ένα προλιποθυμικό επεισόδιο χωρίς περαιτέρω ως φαίνεται επιπτώσεις άρχισαν να αποχωρούν με έκδηλη ικανοποίηση.

Στο νοσοκομείο βρέθηκε και ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ Βενιζελείου κ. Τασσόπουλος προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας του Αρχιεπισκόπου ενώ λίγο αργότερα εξεδόθη και ανακοίνωση:

"Σήμερα Κυριακή 20 Νοεμβρίου και κατά τις βραδινές ώρες διακομίσθηκε ο σεβασμιώτατος αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Βενιζελείου Νοσοκομείου λόγω ενός αναφερόμενου προ λιποθυμικού επεισοδίου. Κατά την εξέταση που του έγινε, διέθετε άριστο επίπεδο επικοινωνίας και ήταν αιμοδυναμικά σταθερός. Από τον αρχικό κλινικό και εργαστηριακό - απεικονιστικό έλεγχο δεν διαπιστώθηκε παθολογικό εύρημα. Νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους και αναμένεται να εξέλθει σύντομα

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

Σχόλια