default-image

Ευχάριστα νέα για τον Αρχιεπίσκοπο, προληπτική διανύκτερευση

Χανιά
Ευχάριστα νέα για τον Αρχιεπίσκοπο, προληπτική διανύκτερευση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευχάριστα είναι τα πρώτα νέα από τα ΤΕΠ του Βενιζελείου για τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο.

Καθαρές ήταν οι απαντήσεις και της αξονικής τομογραφίας στην οποία υποβλήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος. Πλέον η υγεία του δεν εμπνέει καμία ανησυχία, ωστόσο για καθαρά προληπτικούς λόγους κρίθηκε επιβεβλημένο απόψε να παραμείνει νοσηλεύομενος στην Παθολογική κλινική του Βενιζελείου για ένα βράδυ και μέχρι να ολοκληρωθούν πλήρως και το σετ των αιματολογικών εξετάσεων.

Στο νοσοκομείο βρέθηκε και ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ Βενιζελείου κ. Τασσόπουλος προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας του Αρχιεπισκόπου.

Ο Αρχιεπίσκοπος έχοντας επανακτήσει τις αισθήσεις του κατά τη μεταφορά του από το Ναό της Παναγίας της Αλατσατιάνης στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο είπε στο γιατρό υπηρεσίας του Βενιζελείου ότι το τελευταίο διάστημα είχε έντονα τα σημάδια της κούρασης εξαιτίας του προγράμματός του που ήταν ιδιαίτερα βαρύ και της πολύωρης καθημερινά ορθοστασίας.

Κατά τους γιατρούς η πρώτη κλινική εικόνα του Αρχιεπισκόπου φαίνεται να δείχνει ότι πέρασε ένα προλιποθυμικό επεισόδιο εξαιτίας της κόπωσης και με δεδομένο το ιατρικό του ιστορικό κρίθηκε αναγκαίο να γίνουν κάποιες περαιτέρω εξετάσεις.

Ωστόσο η κλινική του εικόνα δεν υποδηλώνει κανένα ίχνος ανησυχίας μέχρι στιγμής και οι γιατροί αισιοδοξούν ότι μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος των εξετάσεων θα μπορέσει να αποχωρήσει από το νοσοκομείο συνιστώντας όμως υποχρεωτική ξεκούραση. Το καρδιογράφημα ήταν πεντακάθαρο και δεν υπάρχει καμία ένδειξη για ανησυχία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αρχιεπίσκοπος έχοντας συνέλθει πλήρως προχωρά στις εξετάσεις που χρειάζεται να γίνουν αυτοεξυπηρετούμενος και περπατώντας από το αναγκαίο τμήμα στο άλλο σκορπίζοντας χαμόγελα σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και ασθενείς που ανησυχώντας για την υγεία του θέλησαν να μάθουν τί συμβαίνει.

Ακόμη και ιερείς που με έκδηλη ανησυχία είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται στο Βενιζέλειο με το που πληροφορήθηκαν ότι πρόκειται για ένα προλιποθυμικό επεισόδιο χωρίς περαιτέρω ως φαίνεται επιπτώσεις άρχισαν να αποχωρούν με έκδηλη ικανοποίηση.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ειρηναίος κατά πληροφορίες θεωρώντας ότι η μικρή περιπέτεια της υγείας του έχει τερματιστεί εκδηλώνει ήδη την επιθυμία να χοροστατήσει αύριο στην Δοξολογία για τα Εισόδια της Θεοτόκου.

Ωστόσο, όλα θα εξαρτηθούν με την ολοκλήρωση του κύκλου εξετάσεων από το τί θα συστήσουν οι γιατροί του Βενιζελείου.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News