Ειδήσεις

Ευθείες βολές κατά κυβέρνησης από τα Ανώγεια ο γγ του ΚΚΕ

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ άσκησε από τα Ανώγεια, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θεωρώντας ότι προοιωνίζονται αρνητικές εξελίξεις για τους πολίτες με περαιτέρω καταστρατήγηση των εργασιακών σχέσεων, ενώ για την κατάσταση της οικονομίας, ξεκαθάρισε ότι η ανάπτυξη που αναμένεται το 2017, θα αφορά συγκεκριμένους μόνο κλάδους της οικονομίας που θα κινηθούν σε θετικό πρόσημο, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει μια ουσιαστική αλλαγή προς το καλύτερο για τους πολίτες.

Η κριτική επεκτάθηκε και στα προηγούμενα κυβερνώντα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αναφορικά με τους πάνω από 700 νόμους που ενέχουν τα μνημόνια των τελευταίων 8 ετών με τον Δημήτρη Κουτσούμπα να εκτιμά ότι είναι πολύ δύσκολο να ανατραπεί όλη αυτή η νομολογία που έχει αλλάξει τη ζωή στην Ελλάδα.

Ως προς την Συνταγματική αναθεώρηση παρουσίασε τη βασική θέση του ΚΚΕ που είναι η ανατροπή από την εξουσία με λαϊκή συνέλευση οποιουδήποτε φέρει δημόσιο αξίωμα και είναι ανακόλουθος στις εξαγγελίες του.

Οι Ανωγειανοί ήταν άκρως φιλόξενοι στον Δημήτρη Κουτσούμπα που δέχθηκε πολλά και σημειολογικά δώρα. Δεν παρέλειψαν να του υπενθυμίσουν τους αγώνες τους, αλλά και τις μηδενικές ψήφους της Χρυσής Αυγής στα Ανώγεια. Ο ΓΓ του ΚΚΕ, αφουγκράστηκε τα προβλήματα της υπαίθρου που βιώνουν και ανέφερε ότι τόσο η άμεση όσο και η έμμεση επιβάρυνση των γεωργοκτηνοτρόφων πρέπει να αρθεί και να υπάρξει γενναιόδωρο αφορολόγητο με προσαύξηση ανά παιδί για όσους ζουν από την ύπαιθρο.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ξεκίνησε την περιοδεία του στην Κρήτη χθες από τα Χανιά, σήμερα στο Ρέθυμνο και την τρίτη ημέρα της περιοδείας του, θα βρεθεί στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στο Γάζι.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Σχόλια