default-image

Ο Ομπάμα στη Λίμα, το τελευταίο ταξίδι ως πρόεδρος των ΗΠΑ

Κόσμος
Ο Ομπάμα στη Λίμα, το τελευταίο ταξίδι ως πρόεδρος των ΗΠΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την Ελλάδα και τη Γερμανία επόμενος και τελευταίος σταθμός του Μπαράκ Ομπάμα, ως πρόεδρος των ΗΠΑ, είναι η Λίμα όπου θα μετάσχει στη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (ΑPEC).

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να συναντηθεί εντός της ημέρας με τον κινέζο ομόλογό του Σι Σινπίνγκ, του οποίου η παρέμβαση στο Φόρουμ αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον. Στην ατζέντα περιλαμβάνονται η ενίσχυση των κυρώσεων σε βάρος της Βόρειας Κορέας και η πυρηνική απειλή που θέτει η χώρα αυτή.

Ο Ομπάμα θα μετάσχει επίσης σε συνεδρίαση μαζί με τις 11 άλλες χώρες της Συμφωνίας του Ειρηνικού (Trans-Pacific Partnership, TPP), της εμπορικής συμφωνίας που επιτεύχθηκε το 2015 υπό την ώθηση της κυβέρνησης Ομπάμα, της οποίας ωστόσο η επικύρωση από την Ουάσινγκτον δείχνει αμφίβολη μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ και της πολιτικής που πρεσβεύει υπέρ του προστατευτισμού. Ο Τραμπ επανειλημμένα αποκάλεσε "απαίσια συμφωνία" την ΤΡΡ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας τονίζοντας ότι θα την απορρίψει.

Ο Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να έχει αρκετές διμερείς συναντήσεις στη Λίμα. Με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν αναμένεται να έχουν άτυπες συνομιλίες στο περιθώριο της συνόδου, όπως δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

cnn.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News