default-image

Με τις δέουσες τιμές η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Κύριλλου

Κρήτη
Με τις δέουσες τιμές η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Κύριλλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με όλες τις πρέπουσες τιμές κλήρος και λαός υποδέχτηκε σήμερα, Σάββατο, τον Σεβασμιότατο νέο μητροπολίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κύριλλος Διαμαντάκης εξελέγη ομόφωνα από τους 8 Αρχιερείς των Μητροπόλεων της Κρήτης, ως ο αξιότερος μεταξύ ίσων, για να αναλάβει την πνευματική διοίκηση της χηρεύουσας Μητρόπολης μετά την εκδημία του αοιδίμου μητροπολίτη κυρού Ευγενίου.

Ενώ το πρωί της περασμένης Πέμπτης συνοδευόμενος από μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης ο νέος Μητροπολίτης  έδωσε τη Διαβεβαίωση του ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλου.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ Η ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ

Το τελετουργικό της ενθρόνισης

Στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου αναχώρησαν  από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης για την Ιεράπετρα σε πομπή οι 9 αρχιερείς, με επικεφαλής τον Σεβ. αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο.

Στις 11:15 έγινε  μια σύντομη στάση της πομπής στην πλατεία του Ίστρου Καλού Χωριού, που αποτελεί την πρώτη ενορία της Ι.Μ. Ιεραπύτνης και Σητείας, παρότι ανήκει στον Δήμο Αγίου Νικολάου, όπου το νέο μητροπολίτη θα υποδεχτούν ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης π. Φιλάρετος Ζαχαριουδάκης, εφημέριος του Καλού Χωριού και θα απευθύνει σύντομα χαιρετισμό ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ Αντώνης Ζερβός.

Στις 12:00 το μεσημέρι η πομπή έφθασε  στην μικρή πλατεία μπροστά στο παραλιακό ανοικτό Γυμναστήριο της Ιεράπετρας, στην αρχή της οδού Εμμ. Λαμπράκη, όπου θα έχει στηθεί εξέδρα έξω από το ξενοδοχείο ''Άστρον''.

Εκεί το νέο ποιμενάρχη υποδέχτηκε ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ Θεοδόσης Καλαντζάκης κάνοντας του  ένα συμβολικό δώρο και ανακοινώνοντας του την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, που τον ανακηρύσσει επίτιμο δημότη Ιεράπετρας.

Από εκεί ξεκίνησε λίγα λεπτά αργότερα η πορεία του ιερού κλήρου και του λαού  με τελικό προορισμό την Μητρόπολη.

Στις12:30 ξεκίνησε  η τελετή της ενθρόνισης στον ιερό καθεδρικό ναό της Αγίας Φωτεινής. Μετά το τέλος της τελετής ενθρόνισης θα ακολουθήσει από το νέο μητροπολίτη Τρισάγιο στον τάφο του αοιδίμου Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κυρού Ευγενίου.

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου θα τελεστεί ο όρθρος και η θεία λειτουργία στον Ιερό καθεδρικό ναό της Αγίας Φωτεινής, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News