Ειδήσεις

Νεάπολη: Πυρ και μανία οι κάτοικοι για το λουκέτο στο Α.Τ.

Με το φόβο ότι η παραβατικότητα στην περιοχή της Νεάπολης θα γιγαντωθεί με την απομάκρυνση του Αστυνομικού Τμήματος, ζουν οι κάτοικοι της περιοχής που από το Δεκέμβριο πλέον μετά όλες τις υπόλοιπες υπηρεσίες που έχουν δει να φεύγουν από τον τόπο τους, ετοιμάζονται να αποχαιρετήσουν και το αστυνομικό τμήμα, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης.

Η εξέλιξη έχει σημάνει συναγερμό στην περιοχή με φόντο όπως λένε οι κάτοικοι την αδιαφορία της πολιτείας που επί της ουσίας δεν έχει αφήσει υπηρεσία για υπηρεσία να λειτουργεί. Την απομάκρυνση δε του Α.Τ., εκτός από άδικη τη χαρακτηρίζουν και ανεκδιήγητη, αν υπολογίσει κανείς όπως είπαν, ότι στην περιοχή βρίσκονται και τα δικαστήρια και οι φυλακές, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Αν και υπήρξε μερίδα κατοίκων που τόνισαν ότι ούτως ή άλλως το Αστυνομικό Τμήμα ήταν υποστελεχωμένο, οπότε η συμβολή ήταν από ελλιπής έως ανεπαρκής, δεν έκρυψαν την οργή τους μιλώντας για μεθοδεύσεις, που στήριξαν στο γεγονός ότι την ώρα που η Νεάπολη έχει ακίνητα για να στεγαστούν υπηρεσίες, αυτές φεύγουν για τον Άγιο Νικόλαο που θα πρέπει η πολιτεία να πληρώνει για τη στέγασή τους.

Την ίδια ώρα πάντως και στο Δήμο Αγίου Νικολάου η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι, με αφορμή το κτίριο του Ειρηνοδικείου που έκλεισε. Αν και ο δήμος είχε ζητήσει εδώ και δύο χρόνια να του παραχωρηθεί για πολιτιστικές εκδηλώσεις, από το πουθενά προέκυψε η διεκδίκηση του κτιρίου από την Αστυνομική Διεύθυνση.

Ο κ. Ζερβός διευκρίνισε ότι δε θα επιτρέψει να συμβεί κάτι τέτοιο, εξηγώντας ότι κάτι τέτοιο εκτός των άλλων προσκρούει και στην εικόνα της πόλης αλλά και της ταλαιπωρία των πολιτών με παραταγμένα όλα τα οχήματα της αστυνομίας σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία του Αγίου Νικολάου.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

Σχόλια