default-image

Κωνσταντινίδης: Έχουμε κίνητρο να κερδίσουμε την Κύμη

Μπάσκετ
Κωνσταντινίδης: Έχουμε κίνητρο να κερδίσουμε την Κύμη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την 2η νίκη μακριά από την έδρας του θα ψάξει την Κυριακή (20/11) το Ρέθυμνο Cretan Kings, το οποίο θα φιλοξενηθεί από την Κύμη για την 7η αγωνιστική της Basket League. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο κλειστό της Χαλκίδας, ενώ το τζάμπολ του έχει οριστεί στις 17.00 και δεν θα μεταδοθεί τηλεοπτικά.

Παράλληλα, ο προπονητής της ομάδας Τόνι Κωνσταντινίδης πραγματοποίησε δηλώσεις για το Κυριακάτικο ματς, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα έχει καμία σχέση με το ματς Κυπέλλου που είχε προηγηθεί, ενώ τόνισε πως οι εκτός έδρας νίκες δίνουν το κάτι παραπάνω. «Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι το παιχνίδι της Κυριακής δεν έχει καμία σχέση με το ματς του Κυπέλλου. Γνωρίζουμε πως τα εκτός έδρας ματς είναι σαφώς διαφορετικά με τα εντός. Ο δείκτης δυσκολίας είναι μεγαλύτερος. Από κει και πέρα ασχολούμαστε μόνο με την Κύμη και δεν μας απασχολεί το επόμενο κόντρα στον ΠΑΟΚ. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο Κυριακάτικο ματς. Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά πόσο δύσκολο παιχνίδι είναι.

Άλλωστε δεν έχουμε και άλλη επιλογή, καθώς φέτος από όσα παιχνίδια έχουμε δώσει εκτός, έχουμε γνωρίσει 3 επίσημες ήττες και η μία είναι από την Κύμη στο Κύπελλο. Άρα είναι επιπλέον κίνητρο για εμάς να «κυνηγήσουμε» ακόμη περισσότερο τη νίκη. Ο εγωισμός μας τουλάχιστον να μην επιτρέψει να χάσουμε για 2η φορά. Επίσης, θα μας δώσει μία επιπλέον δυναμική ακόμη μία εκτός έδρας νίκη, αφού θα διατηρηθούμε στις πρώτες θέσεις.

Οι εκτός έδρας επιτυχίες είναι αυτές που βοηθούν να κάνεις το κάτι παραπάνω. Αυτή τη στιγμή αν το 4-2 γίνει 5-2 θα μας δώσει τεράστια ώθηση και από τη στιγμή που έχουμε δώσει περισσότερα ματς εκτός Ρεθύμνου. Το θέμα είναι τι πρέπει να κάνουμε για να κερδίσουμε. Είναι μέσα στις δυνατότητες μας η κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα. Η Κύμη είναι πάρα πολύ καλή ομάδα και ιδιαίτερα μετά τις προσθήκες της έχει αποκτήσει περισσότερη ποιότητα από ότι πριν».

Έντουαρντς: Τη νίκη θα κρίνει η άμυνα

Από την πλευρά των παικτών μίλησε ο Μπράντον Έντουαρντς, επισημαίνοντας: «Νομίζω πως όταν κερδίζει μία ομάδα είναι πολύ σημαντικό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Αποκτάς εμπιστοσύνη στην ομάδα και στις δυνατότητες σου και σε βοηθάει πολύ να προχωρήσεις αναλόγως.

Απέναντι στην Κύμη το πιο σημαντικό στοιχείο που θα κρίνει τη νίκη θεωρώ πως θα είναι η άμυνα. Πρέπει να βγούμε πολύ αποφασιστικά και να παίξουμε σκληρά και πάνω στην μπάλα αλλά και εκτός. Έχουμε δει πολλές φορές τα λάθη μας στον αγώνα Κυπέλλου κόντρα στην Κύμη και προσπαθούμε να είμαστε έτοιμοι αυτή τη φορά.

Σίγουρα τα εκτός έδρας παιχνίδια είναι πιο δύσκολα. Το πλεονέκτημα το έχουν σχεδόν πάντα οι γηπεδούχοι λόγω κόσμου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News