Ειδήσεις

Με μαύρη μπογιά "περιέλουσαν" προτομή Μητροπολίτη της Κρήτης

Μπροστά σε ένα απαράδεκτο θέαμα βρέθηκαν αντιμέτωποι περαστικοι μπροστά από τον Μ.Ι.Ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο.

Μπροστά σε ένα απαράδεκτο θέαμα βρέθηκαν αντιμέτωποι από τα ξημερώματα της Παρασκευής όλοι όσοι περνούσαν μπροστά από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά αντικρίζοντας την προτομή του Τιμόθεου Καστρινογιάννακη να έχει καλυφθεί από μαύρη μπογιά.

Οι βανδαλισμοί έλαβαν χώρα χθες το βράδυ πιθανότατα στην διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στα πλαίσια  πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου, με τον δράστη ή τους δράστες χωρίς δισταγμό  να αμαυρώνουν με τον χειρότερο τρόπο τη μνήμη του τελευταίου Μητροπολίτης της περιόδου της τουρκοκρατίας στην Κρήτη, επί αρχιερατείας του οποίου αποπερατώθηκε και εγκαινιάστηκε ο μεγαλοπρεπής ναός του Αγίου Μηνά (εγκαίνια 18 Απριλίου 1895).

Το περιστατικό προκάλεσε και την έντονη αντίδραση από πλευράς Ιεράς Αρχιεπισκοπής με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.Ειρηναίο να τονίζει στο neakriti.gr

"Είναι  απαράδεκτο αυτό που συνέβη , δεν μπορώ να το σκεφτώ καθόλου. Δεν κατακρίνω κανένα αλλά αυτός που  το έκανε, σίγουρα έκανε λάθος. Συγχωρούμε και ευχόμαστε να μην συμβαίνουν τέτοια πράγματα."

Ενώ θέση στο θέμα πήρε και ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης κ. Μεθόδιος Βερνιδάκης τονίζοντας : "Mας προκαλεί θλίψη και προβληματισμό,  δεν γίνεται και δεν μπορούμε να τα ισοπεδώνουμε όλα .Πέταξαν μπογιά στην  προτομή του Τιμοθέου Καστρινογιαννάκη .Οφείλουμε αν μη τι άλλο να σεβόμαστε τη μνήμη σημαντικών προσωπικοτήτων που πρόσφεραν τα μέγιστα στον τόπο μας ."

Επεισόδια και στην πόλη του Ηρακλείου

Επίσης να σημειωθεί ότι  από τα βραδυνά επεισόδια της Πέμπτης  στο στόχαστρο των βανδάλων βρέθηκαν και  άλλα σημεία της πόλης του Ηρακλείου όπως για παράδειγμα ο χώρος των δικαστηρίων που και εκείνος δέχτηκε επίθεση από μπογιές.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη- Βάλια Μπούη

φωτογραφίες :Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια