Ειδήσεις

Η Παιδεία και το εκπαιδευτικό σύστημα στην Βενετοκρατούμενη Κρήτη

Ημερίδα με θέμα «Παιδεία και Εκπαιδευτικό σύστημα στην Βενετοκρατούμενη Κρήτη» διοργανώνει το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016.

Από την Κρήτη και το Ηράκλειο του σήμερα στην Κρήτη και το Μεγάλο Κάστρο του χθες υπό το πρίσμα των γραμμάτων και της εκπαίδευσης. Ένα ταξίδι γνώσης που αποτυπώθηκε από τους ομιλητές στην ημερίδα που διοργανώθηκε σήμερα στο πολιτιστικό κέντρο του Ηρακλείου από το Δήμο Ηρακλείου. Στο επίκεντρο τέθηκε η παιδεία και το εκπαιδευτικό σύστημα στην βενετοκρατούμενη Κρήτη.

Αυτή η περίοδος όπως τόνισαν οι ομιλητές έχει μέχρι και σήμερα αφήσει τα σημάδια της στην πόλη. Μια περίοδος εξήγησαν που τα γράμματα εμφάνισαν άνθηση και η δυτικόστροφη προσέγγισή τους, διαμόρφωσε ένα νέο τρόπο σκέψης και λειτουργίας, που βοήθησε στο να αναπτυχθούν προσωπικότητες μεγάλης εμβέλειας.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο ρόλο της εκκλησίας εκείνη την περίοδο που τα γράμματα άρχιζαν να αποκτούν μια άλλη υπόσταση μέσα από ιδιωτικά κυρίως σχολεία στα οποία σε μεγάλο βαθμό δίδασκαν ιερείς.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

Εσωτερικές φωτογραφίες :Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια