default-image

Εκατέρωθεν αιχμές λίγο πριν τις εκλογές στο ΤΕΕ/ΤΑΚ

Κρήτη
Εκατέρωθεν αιχμές λίγο πριν τις εκλογές στο ΤΕΕ/ΤΑΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε υψηλούς τόνους, με εκατέρωθεν επιθέσεις, αντεπιθέσεις, βαριές αιχμές και χαρακτηρισμούς, πέφτει η αυλαία της "προεκλογικής" περιόδου στο ΤΕΕ/ΤΑΚ!

Μια "ανάσα" πλέον από τις εκλογές της Κυριακής, η μάχη άναψε για τα καλά...

Ένα 24ωρο μετά τη συνέντευξη Τύπου της επικεφαλής Ειρήνης Βρέντζου και άλλων στελεχών της παράταξης ΑΜΑΚ και των βολών που εξαπέλυσαν κατά της απερχόμενης διοίκησης και πρωτίστως κατά του απερχόμενου προέδρου, επικεφαλής της "Αγωνιστικής Προοδευτικής Συνεργασίας Μηχανικών" Γιάννη Χαρωνίτη, ο τελευταίος απάντησε χθες στους "Αυτόνομους Μηχανικούς Ανατολικής Κρήτης" με μια σκληρή, επίσης, ανακοίνωση...

«Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο ΤΕΕ/ΤΑΚ την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια, μιας και δεν ντράπηκαν τα στόματα που τα 'λεγαν.

Μας κατηγορούν, λοιπόν, ως "Αδέσμευτοι", για παλαιοκομματικού τύπου συμπεριφορά τα μέλη της παράταξη της οποίας 14 τουλάχιστον στελέχη της, παλαιά και νέα, ή ήταν υποψήφιοι στα κομματικά ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ή είναι διορισμένοι από την κυβέρνηση, μιας και το 'φερε η συγκυρία, σε έμμισθες θέσεις συμβούλων και προέδρων.

Γιατί δεν περισσεύει έστω και μια φράση για τον ΟΑΚ και το σχεδιασμό του ή για τον ΟΛΗ και για το master plan του λιμανιού;

Γιατί ξαφνικά έγινε "βάλσαμο για τους οικιστές" το νέο νομοσχέδιο αυθαιρέτων στη θέση των "εισπρακτικών ρυθμίσεων" του προηγούμενου νόμου, τον οποίο αντέγραψε;

Γιατί ξαφνικά το νέο ασφαλιστικό, διά χειρός Κατρούγκαλου, που εξαφανίζει τον κλάδο μας, σε συνέχεια των προηγουμένων, είναι τέλος πάντων όχι και τόσο κακό, μιας και "οι μηχανικοί θα πληρώνουν λιγότερα αφού δεν έχουν δουλειά", όπως υποστηρίζουν;», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση-απάντηση της ΑΠΡΟΣΥΜΗ προς την παράταξη ΑΜΑΚ και επισημαίνεται ακόμη:

«Πού ήταν εδώ και μήνες η μισή σχεδόν παράταξη των "Αδέσμευτων", όταν στην αντιπροσωπία του ΤΕΕ/ΤΑΚ συζητούνταν κρίσιμα θέματα για τον τόπο και τους συναδέλφους;

Αυτοί, λοιπόν, που αναμασούν την καραμέλα της συν-διοίκησης του ΤΕΕ/ΤΑΚ από τα "δεκανίκια του συστήματος ΔΚΜ και ΔΗΣΥΜ" ήταν εκείνοι που αδιάλλακτα μετά τις εκλογές αξίωσαν να έχουν μόνοι τους τη διοίκηση του ΤΕΕ/ΤΑΚ, ακόμη και ως διοίκηση μειοψηφίας, γιατί ήταν η πρώτη δύναμη, απλώς και μόνο».

Μίνι απολογισμός: Τα πεπραγμένα της ΑΠΡΟΣΥΜΗ

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης, ο Γιάννης Χαρωνίτης και τα στελέχη της ΑΠΡΟΣΥΜΗ προχωρούν συνοπτικά σε ένα μίνι απολογισμό πεπραγμένων για την προηγούμενη 3ετία.

«Τι κάναμε στην 3ετία αυτή... μιας και το Επιμελητήριο υπάρχει και λειτουργεί σε πείσμα τους (της ΑΜΑΚ):

- Διαρκής αγώνας για τη διασφάλιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων μας.

- Συμμετέχουμε ενεργά σε όλες τις διαβουλεύσεις του ΤΕΕ με συγκροτημένες προτάσεις.

- Ήμασταν οι πρώτοι που πετύχαμε να εκδοθεί σχετικό έγγραφο από την Απ.Δ. Κρήτης για τη σύνταξη εξαρτημένων τοπογραφικών, παρά την απροθυμία της ΠΕΧΩΣ Κρήτης λόγω πιέσεων από την ΕΕΤΕΜ.

- Ήμασταν οι μόνοι που αντιδράσαμε και πετύχαμε να αποτρέψουμε τη νομοθετική εξομοίωση διπλωματούχων και πτυχιούχων μηχανικών με παρέμβαση του προέδρου του ΤΕΕ/ΤΑΚ σε επιτροπή της Βουλής, σε τροπολογία του σημερινού γραμματέα της Ν.Δ.

- Διαρκής αγώνας για το ασφαλιστικό... που μας ισοπεδώνει.

- Ήμασταν οι μόνοι που μιλήσαμε για ταμείο αλληλεγγύης μηχανικών με συγκροτημένο και σαφή τρόπο και παλεύουμε να γίνει πράξη.

- Ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ ήταν ο μόνος από τους προέδρους των περιφερειακών τμημάτων που συναντήθηκε με τρεις υπουργούς για το θέμα (Σγουρίδη, Σπίρτζη, Κατρούγκαλο).

- Διαρκής αγώνας για την καθημερινότητα των συναδέλφων.

- Διαρκής υποστήριξη κάθε συναδέλφου και κάθε πολίτη της ανατολικής Κρήτης, και όχι μόνο... για θέματα ρύθμισης αυθαιρέτων, αμοιβών, πραγματογνωμοσυνών και πλήθος άλλων», επισημαίνει ο Γιάννης Χαρωνίτης, και συνεχίζει:

«Διαρκής στήριξη στην Αυτοδιοίκηση και στην τοπική κοινωνία. Επιδιώξαμε και συνήψαμε Προγραμματική Σύμβαση με το Δήμο Μαλεβιζίου για την καταγραφή των αξιόλογων χαρακτηριστικών των οικισμών του.

»Στην υλοποίηση μετείχαν σχεδόν εβδομήντα συνάδελφοι μηχανικοί.

Επιδιώξαμε και συνήψαμε Προγραμματική Σύμβαση με το Δήμο Ηρακλείου για την καταγραφή του αξιόλογου μνημειακού και κτηριακού αποθέματος της εντός τειχών πόλης, στην υλοποίηση της οποίας θα μετάσχουν δώδεκα συνάδελφοι μηχανικοί.

»Ενδυνάμωση, επίσης, της συνεργασίας με την Περιφέρεια Κρήτης σε θέματα πολιτικής προστασίας. Επιδιώξαμε και συμφωνήθηκε νέα Προγραμματική Σύμβαση με την Περιφέρεια Κρήτης, την οποία επεξεργαζόμαστε από τον Απρίλιο του 2015.

»Έγιναν επί τόπου άμεσοι έλεγχοι για τη στατική επάρκεια σε σχολεία της ανατολικής Κρήτης, στο Δικαστικό Μέγαρο, στη Μητρόπολη του Αγίου Μηνά και στο Παγκρήτιο Στάδιο μετά από αιτήματα φορέων».

«Είναι προφανές, λοιπόν, γιατί κάποιοι θέλουν να είμαστε ανύπαρκτοι. Φροντίζουν, εκστομίζοντας ακόμη και αριστερό λόγο, να στείλουν μια ώρα γρηγορότερα τον τόπο και την κοινωνία στην αγκαλιά της πιο μαύρης και συντηρητικής εξουσίας, γυρνώντας τον τόπο πίσω πολλές δεκαετίες!

» Γι' αυτούς τους "Αδέσμευτους" γίναμε "κόκκινο πανί" γιατί "αφήσαμε το σταλινισμό μας έξω από την πόρτα του ΤΕΕ/ΤΑΚ" και θα συνεχίσουμε γιατί το χρωστάμε στους συναδέλφους μας. Αυτοί δε μας χρωστούν», καταλήγει ο απερχόμενος πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ.

Ρεπορτάζ: Μπάμπης Σαββίδης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News