Ειδήσεις

Είπαν τα παράπονά τους στον διοικητή του νοσοκομείου

Τον διοικητή του ΓΝΡ επισκέφθηκαν σήμερα εκπρόσωποι των συνταξιούχων του Ρεθύμνου για να του εκθέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην περίθαλψή τους. Ζητούν την αποτελεσματική του λειτουργία, όπως και των ιατρείων του ΠΕΔΥ, αφού αδυνατούν να διαθέσουν χρήματα στην υγεία τους μετά τις αλλεπάλληλες περικοπές στο εισόδημά τους. Έλαβαν δεσμεύσεις για καλύτερη στελέχωση και ανανέωσαν το ραντεβού τους για να δουν τα πεπραγμένα.Η κ. Βαρβάρα Αντωνογιωργάκη, ακόμη θυμάται τη νύχτα που από τα μεσάνυχτα έπιασε θέση στο νοσοκομείο Ρεθύμνου για να κλείσει το πρωί ραντεβού για εγχείριση. Οι συνταξιούχοι του Ρεθύμνου συναντήθηκαν σήμερα με τον διοικητή του νοσοκομείου για να ζητήσουν αξιοπρέπεια στην περίθαλψή τους. Αυτή τη στιγμή σε ιατρικό προσωπικό είναι στελεχωμένο σε ποσοστό 70%, όμως δεν είναι αρκετό, όπως δηλώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρεθύμνου, Λευτέρης Κοτσαρίδης.


Ο Διοικητής του ΓΝΡ, Γιώργος Φραγκιαδάκης, διαβεβαίωσε ότι μέχρι τις αρχές του 2017 θα έχουν προσληφθεί 6 με 9 νέοι γιατροί ανεβάζοντας τη στελέχωση επί των οργανικών θέσεων στο 80% κάτι που αποτελεί επιτακτική ανάγκη, τόνισε το μέλος του ΔΣ συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ρεθύμνου, Μανούσος Αντωνογιωργάκης, επειδή αδυνατούν να βάλουν πια το χέρι στην
τσέπη για την υγεία τους.


Σε δεύτερο χρόνο θα καλυφθούν και τα υπόλοιπα οργανικά κενά και θα διερευνηθεί, εάν και κατά πόσο πρέπει να μεταβληθεί ο οργανισμός λειτουργίας του ΓΝΡ.


Οι συνταξιούχοι δεν παρέλειψαν να αναφέρουν ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η μεταστέγαση των ιατρείων ΠΕΔΥ Ρεθύμνου και η στελέχωσή τους για να έχουν μια εναλλακτική στο ιδιαιτέρως βεβαρυμένο μοναδικό νοσοκομείο στο νομό.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Σχόλια