Ειδήσεις

Η 24χρονη ομογενής που είναι… Δήμαρχος

Η Δήμητρα είναι μόλις 24 ετών και το επάγγελμά της είναι… δήμαρχος σε πόλη της Αυστραλίας! Ο λόγος για την Ελληνίδα ομογενή, Δήμητρα Κλεισάρη, η οποία είναι δήμαρχος στο Δήμο Στόνινγκτον της Αυστραλίας.

Είναι η νεότερη δήμαρχος της Βικτώρια και πήρε το βάπτισμα του πυρός σε ηλικία επτά ετών, όταν εκλέχθηκε για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος του Μόνας, ο πατέρας της Πολ Κλεισάρης.

Η Δήμητρα αναφέρει ότι από τα 17 της είχε ήδη αποφασίσει ότι ήθελε να διεκδικήσει μια θέση στην τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ μόλις στα 19 της χρόνια, εκλέχθηκε για πρώτη φορά δημοτική σύμβουλος.

«Κατά κάποιο τρόπο, αισθάνθηκα από πολύ νωρίς ότι ανήκα σ' αυτόν το χώρο. Εκεί όπου γίνεται το συναπάντημα με ανθρώπους από όλα τα μονοπάτια της ζωής, που περιμένουν να τους βοηθήσεις για τη βελτίωση της καθημερινής τους ζωής.» αναφέρει η Δήμητρα.

 «Ήξερα να σέβομαι τους ανθρώπους, τις ιδέες, τα πιστεύω και τα αιτήματά τους. Ακόμη, να μην επηρεάζομαι από τους άλλους, αλλά να στηρίζομαι μόνο στο δικό μου κριτήριο.» σημειώνει η νεαρή ομογενής.

Ο δήμος Στόνινγκτον έχει 110.0000 κατοίκους και περιλαμβάνει οκτώ διαφορετικές περιοχές του Ανατολικού Διαμερίσματος της Βικτώριας. Ο στόχος της Δήμητρας είναι να κάνει την ανατροπή με τις παρεμβάσεις της σε όσους περισσότερους τομείς μπορεί.

Η κοπέλα, με ρίζες από την Εύβοια και την Κρήτη, έχει επισκεφθεί μέχρι τώρα έξι φορές την Ελλάδα και ομολογεί με υπερηφάνεια ότι αισθάνεται 100% Ελληνίδα.

«Την Ελλάδα την αγάπησα από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα εκεί με τους γονείς μου. Θαυμάζω την ιστορία της, λατρεύω τον πολιτισμό και την κουλτούρα της. Όσο για τους Έλληνες της πρώτης γενιάς, τρέφω απεριόριστο σεβασμό και εκτίμηση για ό,τι έχουν επιτύχει σ' αυτήν τη χώρα.

Για τη σκληρή δουλειά και τις προσπάθειες που κατέβαλαν να δημιουργηθούν και να δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά τους να μορφωθούν και να προοδεύσουν. Το αποτέλεσμα των προσπαθειών τους, είναι ορατό σήμερα» καταλήγει η όμορφη δήμαρχος του Στόνινγκτον.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια