Ειδήσεις

Παιδεία, αξιοκρατία τα σύγχρονα μηνύματα του Πολυτεχνείου

Η τιμή στο Πολυτεχνείο, είναι να απαντήσουμε στα σύγχρονα αιτήματα της νεολαίας για δουλειές, Παιδεία, αξιοκρατία, είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Η τιμή στο Πολυτεχνείο, είναι να απαντήσουμε στα σύγχρονα αιτήματα της νεολαίας για δουλειές, Παιδεία, αξιοκρατία, είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης εκτιμώντας ως τον μεγαλύτερο κίνδυνο που έχουμε μπροστά μας το να συμβιβαστούν οι νέοι με την παρακμή.

Κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια, για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ο κ. Θεοδωράκης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση με αιχμή τους τρεις αυτούς πυλώνες, μιλώντας για εκρηκτική ανεργία, λανθασμένες επιλογές στην Παιδεία και αναξιοκρατία, παράγοντες που οδηγούν σε φυγή.

Ως τιμή για την σημερινή ημέρα, ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι είναι η προσπάθεια να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να τα γκρεμίσουμε.

«Αυτή είναι δική μας προσπάθεια» ανέφερε και προσέθεσε ότι η τιμή δεν είναι κούφιες διακηρύξεις και στεφάνια και βέβαια ούτε μολότοφ, θρύψαλα και πλιάτσικα, ούτε και οι περιφρουρήσεις των κομμάτων στο Πολυτεχνείο, «είναι δουλειές, Παιδεία, αξιοκρατία».

Αναπτύσσοντας την κριτική του για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης στους τομείς αυτούς, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι σήμερα 340.000 εργαζόμενοι παίρνουν από 100 έως 300 ευρώ μηνιαίως, τον Οκτώβριο χάθηκαν 83.000 θέσεις εργασίας και 540.000 είναι μακροχρόνια άνεργοι.

«Είναι η θλιβερή πρωτιά μας στην ΕΕ» είπε και τόνισε πως και το 2014, ήταν έτσι τα πράγματα, αλλά τότε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας μιλούσε «για ανθρωπιστική κρίση» και καλούσαν να αντισταθούν στη νέα τυραννία.

«Σήμερα τι πρέπει να πούμε όταν ένας στους τέσσερις μέχρι 29 ετών ζει σε ακραία φτώχια;» διερωτήθηκε.

Αναφερόμενος στην Παιδεία, ο κ. Θεοδωράκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για τα πρόσωπα που επέλεξε στην ηγεσία του αρμόδιου υπουργού, ως «ενδεικτικές επιλογές για τον τρόπο που αντιμετωπίζει την Παιδεία».

«Ξεκινήσατε με έναν άνθρωπο που είπε ότι έχουμε πόλεμο με την αριστεία και καταλήξαμε σε γραφικές φιγούρες που επαναλαμβάνουν συνθήματα της ακροδεξιάς και της ΧΑ» απευθύνθηκε στον κ. Τσίπρα και ρώτησε «συμφωνείτε με τον υφυπουργό Παιδείας που μίλησε για κυβέρνηση χώρας υπό κατοχή;» προσθέτοντας πως «αυτό το είπε και ο Μιχαλολιάκος».

Αφού, ο επικεφαλής του Ποταμιού καταλόγισε στις κυβερνήσεις και στα κόμματα ότι διαχρονικά μετέτρεψαν τα Πανεπιστήμια σε χώρους στρατολόγησης χειροκροτητών και εθισμού τους στον κομματισμό, ζήτησε να απεμπλακούν τα ιδρύματα από τις κομματικές νεολαίες.

Επικαλούμενος στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, από το 2008 έως το 2016 έφυγαν από την χώρα 430.00 Έλληνες, σημείωσε ότι αυτό είναι το εξαγωγικό μας προϊόν, το ανθρώπινο κεφάλαιο.

«Αυτοί παράγουν 12 δις ΑΕΠ στις χώρες που μετανάστευσαν και πληρώνουν 9 δις σε φόρους, ενώ εμείς έχουμε δαπανήσει εκατομμύρια για τις σπουδές τους» προσέθεσε. Όπως παρατήρησε, ο κ. Θεοδωράκης, ο κυριότερος λόγος αυτής της μεγάλης διαρροής εγκεφάλων είναι η αναξιοκρατία και η διαφθορά.

Τέλος, ο επικεφαλής του Ποταμιού, κατηγόρησε την σημερινή κυβέρνηση ότι μετέρχεται πρακτικές του παρελθόντος, βαθέως κομματισμού, που αποτελούν και την ανίατη ασθένεια της χώρας, με την λογική «τα ίδια έκαναν κι οι άλλοι, να ισοσκελίσουμε τις αδικίες. Δεν προχωράει όμως έτσι η χώρα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια