Ειδήσεις

Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε βαν της ΕΛΑΣ στο Πολυτεχνείο

Σε βαν της Αστυνομίας επιτέθηκαν κουκουλοφόροι σε περιοχή στα Εξάρχεια, πολύ κοντά στο Πολυτεχνείο.

Συγκεκριμένα, μικροεπεισόδιο προκλήθηκε, περίπου στη 1:30 το μεσημέρι, στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Ζαΐμη.Το όχημα της Αστυνομίας μετέφερε κράνη, ασπίδες κι άλλον εξοπλισμό για τις αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή, αλλά το αντιλήφθηκαν νεαροί οι οποίοι και το εγκλώβισαν χωρίς ωστόσο να προξενήσουν ζημιές ή να τραυματιστεί κάποιος, καθώς μετέβη άμεσα διμοιρία των ΜΑΤ και κατάφερε να τους απωθήσει.

Πάντως η πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην Αθήνα.

"Δρακόντεια" τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει θέσει από το πρωί σε εφαρμογή ένα γιγαντιαίο σχέδιο προκειμένου να αποτρέψει ενδεχόμενες απρόβλεπτες καταστάσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Τουλάχιστον 7.000 βρίσκονται σε υπηρεσία και έχουν εντολές να μην επιτρέψουν να ξεσπάσουν επεισόδια από ομάδες κουκουλοφόρων που ενδεχομένως να παρεισφρήσουν στην πορεία για τον εορτασμό της 43ης επετείου του Πολυτεχνείου.

Αστυνομικοί με περιπολικά και ομάδες ΔΙΑΣ πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες, διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν τοποθετηθεί στα «επικίνδυνα» σημεία.

Μάλιστα, και η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία βρίσκεται σε επιφυλακή, καθώς υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και τρομοκρατικού χτυπήματος. Παράλληλα στο σχέδιο δράσης συμπεριλαμβάνεται και μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής. Οχήματα και άνδρες θα βρίσκονται σε προκαθορισμένα σημεία.

Πηγή: iefimerida

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

(Φωτογραφίες πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχόλια