default-image

Αδερφός πασίγνωστου ηθοποιού εκβίαζε φοιτητές

Αδερφός πασίγνωστου ηθοποιού εκβίαζε φοιτητές

Μέχρι και 64.000 ευρώ απαιτούσε ένας 40χρονος παρουσιαστής και αδερφός πασίγνωστου ηθοποιού, ο οποίος εκβίαζε φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ., ενώ τους αποσπούσε υπέρογκα χρηματικά ποσά, με το πρόσχημα ότι θα τους βοηθήσει να περάσουν τα μαθήματα.

Ο 40χρονος Α.Α. συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με τις κατηγορίες της απάτης σε βαθμό κακουργήματος, της εκβίασης, της ληστείας και της παράβασης του νόμου περί όπλων, καθώς στο σπίτι του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι στρατιωτικού τύπου.

Ζητούσε μέχρι και 64.000 ευρώ

Ο 40χρονος, μάλιστα απαιτούσε από δύο 25χρονους φοιτητές το ποσό των 64.000 ευρώ και  αποκόμισε από αυτούς πάνω από 18.000 ευρώ, ενώ η αστυνομία συνεχίζει την έρευνα για τον εντοπισμό τυχόν και άλλων παθόντων.

Η καταγγελία ενός 25χρονου φοιτητή

Ένας 25χρονος φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών κατήγγειλε ότι από τις αρχές του χρόνου, ο 40χρονος του ζητούσε 27.000 ευρώ, λέγοντάς του ότι διέθετε γνωριμίες μεταξύ των καθηγητών του και θα τον βοηθούσε να περάσει τα μαθήματα που χρωστούσε και να πάρει πτυχίο.

Επιπλέον του ζητούσε 10.000 ευρώ, υποσχόμενος ότι θα τον βοηθούσε να περάσει σε σχολή της επιθυμίας του, μετά από πανελλαδικές εξετάσεις που θα έδινε το περασμένο καλοκαίρι.

Με εκβιασμούς και παραπλανητικές δικαιολογίες του απέσπασε αρχικά 2.500 ευρώ και διαδοχικά άλλα 2.000 ευρώ προφασιζόμενος ότι θα τον εξυπηρετούσε και σε άλλες υποθέσεις.

«Μπούκαρε» μέχρι και στις εστίες για να πάρει χρήματα

Με τον ίδιο τρόπο προσέγγισε και έναν 25χρονο Ιορδανό, επίσης φοιτητή του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Με την απειλή ότι δε θα περνούσε κανένα μάθημα, του απέσπασε 4.310 ευρώ, ενώ του ζητούσε συνολικά 27.000 ευρώ. Ήταν μάλιστα τόσο πιεστικός που τον περασμένο Μάρτιο «μπούκαρε» στην φοιτητική εστία, όπου διαμένει ο Ιορδανός φοιτητής και σπρώχνοντάς τον, του άρπαξε 10.000 ευρώ.

Οι δύο φοιτητές έκαναν καταγγελία στην αστυνομία, ο δράστης «παγιδεύτηκε» και συνελήφθη σε προκαθορισμένο ραντεβού με τον Ιορδανό φοιτητή, από τον οποίο πήρε ένα ποσό σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Πηγή: ethnos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News