default-image

Το απόγευμα οι αποφάσεις της ΕΠΟ, φαβορί ο Τριτσώνης

Ποδόσφαιρο
Το απόγευμα οι αποφάσεις της ΕΠΟ, φαβορί ο Τριτσώνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Επιτροπή Εξομάλυνσης θα ανακοινώσει στην συνεδρίαση που θα γίνει στις 19:00 τελικά και όχι στις 13:00 την σύνθεση της νέας Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας (και την αναβολή των αγώνων του Σαββατοκύριακου) και φαβορί για την θέση του αρχιδιαιτητή εμφανίζεται τις τελευταίες ώρες ο Σταύρος Τριτσώνης.

Το όνομα του έχει κυκλοφορήσει τις τελευταίες ημέρες αλλά την Τετάρτη 16/11 αλλά η FIFA με ενημέρωση που δόθηκε στα ΜΜΕ μέσω της ΕΠΟ υποστήριζε ότι..  «όσα αναγράφονται περί ονομάτων νέων μελών της ΚΕΔ είναι αναληθή και δεν έχουν ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα».

Ο 39χρονος Σταύρος Τριτσώνης αποχώρησε από την ελληνική διαιτησία πριν από ένα χρόνο, έπειτα από 114 παιχνίδια στην Super League ενώ ήταν διεθνής από το 2010. Τον Οκτώβριο του 2015, η ΚΕΔ και η ΕΠΟ τον είχαν θέσει εκτός της λίστας των διεθνών για το 2016 μαζί με τους Ηλία Σπάθα, Θανάση Γιάχο, Ανδρέα Παππά, Μιχάλη Κουκουλάκη.

Σύμφωνα με τον κανονισμό διαιτησίας, ο πρώην διεθνής ρέφερι έχει κώλυμα και δεν μπορεί γίνει μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας.

Το άρθρο 7 του κανονισμού διαιτησίας, αναφέρει ότι ένα από τα… προσόντα των μελών της ΚΕΔ είναι «να έχουν ασκήσει καθήκοντα παρατηρητή διαιτησίας για ένα (1), τουλάχιστον, έτος στην 1η κατηγορία», να είναι δηλαδή ένα χρόνο παρατηρητής διαιτησίας στην Super League. Κριτήριο που δεν πληρεί ο Σταύρος Τριτσώνης, ο οποίος είναι στον πίνακα παρατηρητών της Football League. Προφανώς όμως, το εμπόδιο αυτό βρέθηκε τρόπος να ξεπεραστεί.

Πηγή: www.contra.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News