Ειδήσεις

Ο εορτασμός του Πολυτεχνείου στην Κρήτη

Στο πλαίσιο της 43ης επετείου από την εξέγερση του '73, θα λάβουν χώρα συγκεντρώσεις σε όλη την Κρήτη. Ειδικότερα, στο Ηράκλειο θα πραγματοποιηθούν δύο συγκεντρώσεις. Η μία από αυτές θα γίνει στις 6:30 το απόγευμα, στην πλατεία Ελευθερίας. Εξάλλου, το ΠΑΜΕ Ηρακλείου καλεί σε συγκέντρωση, μισή ώρα νωρίτερα, στα Λιοντάρια.

Στα Χανιά, το ραντεβού των διαδηλωτών έχει δοθεί για τις 6:30 το απόγευμα στην πλατεία Αγοράς, ενώ το Κομμουνιστικό Κόμμα καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Νέων Καταστημάτων, στις 6 μ.μ.

«Τιμώντας τον αγώνα και την επέτειο του Πολυτεχνείου, υπερασπίζουμε και διεκδικούμε τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων. Όλοι εμείς θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες για την προστασία και διεύρυνση των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, σύμφωνα με τους στόχους και τα οράματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Εξάλλου, η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ καλεί τους «εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, που οργανώνεται την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου(σ.σ. σήμερα), στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Λιονταριών από εργατικά σωματεία, μαζικούς φορείς των αυτοαπασχολουμένων, των αγροτών, φοιτητών, ομάδες γυναικών και την Επιτροπή Ειρήνης».

«Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου και του αντιδικτατορικού αγώνα παραμένουν σε μεγάλο βαθμό αδικαίωτα. Αποτελούν το νήμα της συνέχισης - με άλλους όρους, σήμερα - του αγώνα και μας εμπνέουν για διεκδίκηση σταθερής και καλά αμειβόμενης εργασίας, καλύτερης δημόσιας παιδείας, υγείας και κοινωνικής ασφάλισης, για μια κοινωνία ελευθερίας, δημοκρατίας και ισχυρών κοινωνικών και συλλογικών δικαιωμάτων», αναφέρει η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου της Λαϊκής Ενότητας, που απευθύνει κάλεσμα για τη συγκέντρωση της πλατείας Ελευθερίας.

Δήλωση για τους ήρωες του Πολυτεχνείου έκανε και ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης. «Τιμούμε τους ήρωες του Πολυτεχνείου για τον αγώνα που έδωσαν για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία στη χώρα μας. Οι αγώνες τους αποτελούν ανεκτίμητη ιστορική παρακαταθήκη και διαχρονικό μήνυμα για τις επόμενες γενιές. Το σύνθημα "Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία" παραμένει επίκαιρο εν μέσω δύσκολης συγκυρίας για την Ελλάδα. Οι νέοι μας είναι μπροστά στους αγώνες για Δημοκρατία και Δικαιοσύνη. Οφείλουμε να είμαστε δίπλα τους, στοχεύοντας σε ένα ελπιδοφόρο μέλλον», ανέφερε με νόημα ο περιφερειάρχης.

«Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα τιμής και μνήμης. Για τους αγώνες ενάντια σε ένα ανελεύθερο καθεστώς και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Τιμούμε ιδιαίτερα τους αγώνες των νέων ανθρώπων, οι οποίοι στα χρόνια που ακολούθησαν έθεσαν τις βάσεις του σύγχρονου δημοκρατικού πολιτεύματος στη χώρα μας», δήλωσε, μεταξύ άλλων, με αφορμή την ιστορική επέτειο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., Λευτέρης Αυγενάκης.

Ρεπορτάζ: Νίκος Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια