Ειδήσεις

''Καυτό'' Ρεκόρ Θερμοκρασίας για το 2016

Ρεκόρ θερμοκρασίας θα σπάσει το 2016, μετά το «καυτό» 2015, όπως αναφέρει η μετεωρολογική υπηρεσία του ΟΗΕ.

Η παγκόσμια υπερθέρμανση του πλανήτη συνεχίζει να τροφοδοτεί την άνοδο της στάθμης της θάλασσας και την αύξηση των πλημμυρών, ανέφερε τη Δευτέρα η μετεωρολογική υπηρεσία του ΟΗΕ. Αυτή η χρονιά θα είναι η θερμότερη από τα τέλη του 19ου αιώνα, όταν και άρχισαν να πραγματοποιούνται επίσημες μετρήσεις της θερμοκρασίας του πλανήτη, όπως αναφέρει η μετεωρολογική υπηρεσία.

  Η παγκόσμια συμφωνία για την κλιματική αλλαγή που υπογράφηκε το 2015 στο Παρίσι έχει θέσει ως επιτακτικό της στόχο τον περιορισμό της αύξησης της θερμοκρασίας, αρκετά κάτω από τους δύο βαθμούς Κελσίου πάνω από τη θερμοκρασία της προβιομηχανικής εποχής, ιδανικά στον ενάμιση βαθμό Κελσίου. Η συμφωνία αυτή έχει τη στήριξη 200 χωρών, μεταξύ των οποίων και των ΗΠΑ, αλλά έχει απορριφθεί από τον νέο πλανητάρχη.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα έχει καταστήσει την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής κεντρικό άξονα της πολιτικής του, με τις ΗΠΑ να αποτελούν την κινητήριο δύναμη πίσω από τον σχεδιασμό και την υπογραφή της συμφωνίας του Παρισιού.

Η ανακοίνωση αυτή πραγματοποιήθηκε υπό τη σκιά της εκλογής Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, μία εξέλιξη που αναμένεται να επηρεάσει τον διεθνή διάλογο για την κλιματική αλλαγή.

Σχόλια