default-image

Νέες υποσχέσεις για το ΒΟΑΚ

Κρήτη
Νέες υποσχέσεις για το ΒΟΑΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντός του 2018 μπορεί να ξεκινήσει το έργο για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης.

Αυτό δήλωσε από τα Χανιά ο Σταύρος Αρναουτάκης, λίγες μέρες μετά την απόφαση της διυπουργικής επιτροπής για τη δυναμική και ταχύτατη εκκίνηση του έργου, υιοθετώντας παράλληλα τη πρόταση της Περιφέρειας Κρήτης.

Την ίδια ώρα αναζητείται λύση για τις δεκάδες στάσεις υπεραστικών λεωφορείων στην εθνική οδό, στάσεις οι οποίες δεν τηρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για στάσεις οι οποίες καθορίστηκαν το 1952, με τα επικίνδυνα σημεία να είναι δεκάδες όπως στο ύψος της Αγίας Πελαγίας, στις Σίσσες, στο Πάνορμο και όχι μόνο.

Η διοίκηση του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ανατολικής Κρήτης αναλαμβάνει δράση, εκπονώντας σχετική μελέτη, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 20 ημέρες, ώστε στη συνέχεια οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες να προχωρήσουν στα επόμενα βήματα, της έγκρισης και της εξασφάλισης κονδυλίων.

Πριν λίγες μέρες, το υπουργείο υποδομών ενέκρινε κονδύλι ύψους 500.000 ευρώ για την εκπόνηση μελέτης οδικής ασφάλειας στον ΒΟΑΚ.

Ο  Ευριπίδης Κουκιαδάκης ζητά από τον Οργανισμό Ανάπτυξης να συμπεριληφθούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις στις στάσεις λεωφορείων, με τον Γιώργο Αγαπάκη να ξεκαθαρίζει ότι πρόκειται για εργασίες βελτίωσης των δρόμων.

Ενώ για ακόμη μια φορά, διαφαίνεται η διαμάχη που επικρατεί γύρω από τις αρμοδιότητες στο ζήτημα της συντήρησης του ΒΟΑΚ, μεταξύ Περιφέρειας και Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News