default-image

ΣΟΚ: Τρεις αυτοκτονίες απετράπησαν σ΄ ένα μήνα στην Κρήτη

Κρήτη
ΣΟΚ: Τρεις αυτοκτονίες απετράπησαν σ΄ ένα μήνα στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρεις νέες αυτοκτονίες απετράπησαν τον προηγούμενο μήνα στην Κρήτη, κάτι που οφείλεται στα γρήγορα αντανακλαστικά κοινωνικών λειτουργών που στελεχώνουν κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων.

Αυτό αποκαλύπτουν στην ΚΡΗΤΗ TV, επιστήμονες από το τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Κρήτης, οι οποίοι στηρίζουν τους κοινωνικούς λειτουργούς, που καλούνται να διαχειριστούν δύσκολες και πολύπλοκες καταστάσεις.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_ity1jvtq/

Κοινωνικοί λειτουργοί αντιλήφθηκαν άμεσα τον ορατό κίνδυνο και ήρθαν σε επαφή με υπηρεσίες ψυχικής υγείας και έτσι απετράπησαν τρία περιστατικά αυτοκτονιών σε Λασίθι, Ηράκλειο και Χανιά.

Πρόκειται μάλιστα για άτομα που εξασφαλίζουν τρόφιμα από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΤΕΒΑ. Έργο ζωής των κοινωνικών υπηρεσιών παρά τη δραματική υποστελέχωση τους.

Από την πλευρά του το τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Κρήτης παρέχει ένα ασφαλές πλαίσιο υποστήριξης σε προβλήματα που συναντά ο κάθε επαγγελματίας.

Στη διάρκεια ημερίδας, αναδείχθηκαν τα όποια προβλήματα ενώ έγινε ανταλλαγή εμπειριών στον χώρο εργασίας.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News