default-image

Αυγενάκης: Με θετικό πρόσημο η επίσκεψη Ομπάμα

Ελλάδα
Αυγενάκης: Με θετικό πρόσημο η επίσκεψη Ομπάμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η σημασία της επίσκεψης του Προέδρου Ομπάμα και ο συμβολισμός που εκπέμπει έχουν θετικό πρόσημο, ωστόσο, το γεγονός ότι η επίσκεψη γίνεται 2 μήνες πριν τελειώσει η θητεία του, ενώ υπάρχει και αλλαγή του Κόμματος στην Προεδρία των ΗΠΑ, δίνει μια σχετικότητα σε αυτά που μπορούμε να περιμένουμε», σχολίασε ο Γραμματέας της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, σε σημερινή του συνέντευξη στο ρ/σ «Ράδιο Κρήτη 101.5» και το δημοσιογράφο Μανώλη Αργυράκη.

Όπως τόνισε ο κ. Αυγενάκης: «Η Νέα Δημοκρατία καλωσορίζει τον Πρόεδρο των Η.Π.Α. κ. Μπάρακ Ομπάμα στην Ελλάδα, προσδοκώντας μια χρήσιμη και παραγωγική επίσκεψη για τα ελληνικά συμφέροντα».

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα με κρίση, σε μια περιοχή με πολλές κρίσεις. Έχουμε ανοιχτά σοβαρά ζητήματα όπως αυτά της οικονομίας και του χρέους, αλλά και εθνικά θέματα, όπως το Κυπριακό και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ελπίζουμε πως οι συζητήσεις που γίνονται θα μπορέσουν να δώσουν την ευκαιρία στην ελληνική πλευρά να προωθήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τα συμφέροντα της χώρας μας σε αυτήν τη συγκυρία».

«Υπάρχει, όμως, και το πραγματικό πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο γίνεται αυτή η επίσκεψη. Είναι το τελευταίο ταξίδι του Αμερικανού Προέδρου, 2 μήνες πριν τελειώσει η θητεία του, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει και αλλαγή του Κόμματος στην προεδρία των Η.Π.Α. Αυτό το γεγονός δίνει μια σχετικότητα σε αυτά που μπορούμε να περιμένουμε. Η σημασία όμως της επίσκεψης και ο συμβολισμός που εκπέμπει έχουν θετικό πρόσημο. Πόσο μάλλον, όταν η επίσκεψη γίνεται σε μια περίοδο που και η ευρύτερη περιοχή μας είναι σε μια μεγάλη αναστάτωση, υπάρχει μεγάλη ρευστότητα».

Ο Ηρακλειώτης Βουλευτής επεσήμανε ότι «για τη Νέα Δημοκρατία οι σχέσεις αμοιβαίας συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής αποτελούν σταθερή επιλογή της εθνικής μας στρατηγικής. Η Νέα Δημοκρατία δεν ανακάλυψε σήμερα την Αμερική, αλλά ασκεί πολιτική με βάση τα διαχρονικά εθνικά συμφέροντα και τον στρατηγικό προσανατολισμό της χώρας».

Τέλος, σε ό,τι αφορά το ΣΥΡΙΖΑ ο Γραμματέας της Ν.Δ. υπογράμμισε: «είναι η πολλοστή φορά που βρίσκεται σε μια εσωτερική διαμάχη μεταξύ αυτού που πρέσβευαν και αυτού που αναγκάζονται να κάνουν. Είναι η τραγικότητα αυτής της Κυβέρνησης, που άλλα έλεγε και άλλα πίστευε. Μιας Κυβέρνησης που άλλα είπε ότι θα κάνει και άλλα τελικά κάνει. Και η διαπίστωση αυτή αγγίζει όλους τους τομείς πολιτικής, από την οικονομία μέχρι τα εθνικά θέματα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News