default-image

Σελάκανο: Ντόπιος έκαψε 3.000 στρέμματα δάσους! (video)

Κρήτη
Σελάκανο: Ντόπιος έκαψε 3.000 στρέμματα δάσους! (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε εμπρησμό από πρόθεση και μάλιστα με δράστη κάτοικο της περιοχής οφείλεται όπως αποδεικνύεται η μεγάλη φωτιά που έκανε στάχτη 4.000 στρέμματα γης στο Σελάκανο στις 17 Ιουλίου και έθεσε σε κίνδυνο ακόμη και άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας που πάλευαν με τις φλόγες και τον άνεμο.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_1co8z038/

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα που μεσολάβησε από το Κλιμάκια Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Περιφερειακής Διοίκησης της Πυροσβεστικής στην Κρήτη και του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Ιεράπετρας, δεν επρόκειτο για εγκληματική αμέλεια αλλά για εσκεμμένη πρόκληση της πυρκαγιάς.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΑΕΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΣΕΛΑΚΑΝΟ

Έκανε στάχτη 3.000 στρέμματα

Η πύρινη λαίλαπα που προκάλεσε μεγάλη οικολογική καταστροφή στην προστατευόμενη περιοχή έκανε στάχτη 3.000 στρέμματα δασικής έκτασης και ακόμη 1.000 στρέμματα χορτολιβαδικής και γεωργικής έκτασης.

Όπως ανακοινώθηκε από την πυροσβεστική υπηρεσία αποδόθηκαν ήδη κατηγορίες για εμπρησμό από πρόθεση στον 72χρονο συνταξιούχο, κάτοικο της ευρύτερης περιοχής του δήμου Ιεράπετρας, ημεδαπό, Κ.Κ. του Ι., που προσήχθη στον εισαγγελέα, ο οποίος του επέβαλε τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισής του στο αστυνομικό τμήμα της Ιεράπετρας μια φορά το μήνα και της καταβολής εγγύησης ύψους 5.000 €, τα οποία αν δεν καταβάλλει μέχρι τέλος του μήνα, θα προφυλακιστεί.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News