default-image

Χρυσωρυχείο το παλάτι του Μίνωα (video)

Κρήτη
Χρυσωρυχείο το παλάτι του Μίνωα (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η χρονιά ρεκόρ σε αφίξεις επισκεπτών για τον Κρητικό Τουρισμό συνοδεύτηκε και από ρεκόρ εσόδων στις Αρχαιότητες της Κνωσού καθώς ξεπέρασαν τα 7 εκατομμύρια ευρώ, το 10μηνο,  όταν πέρυσι δεν ξεπέρασαν τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Χρυσωρυχείο για το υπουργείο Οικονομικών αποτελεί το παλάτι του Μίνωα, καθώς τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 4 εκατομμύρια ευρώ, λόγω κατακόρυφης αύξησης του εισιτηρίου από τα 6 στα 15 ευρώ!

Σύμφωνα με στοιχεία του αρμόδιου υπουργείου, τα έσοδα στις Αρχαιότητες Κνωσού ξεπέρασαν τα 7 εκατομμύρια 330.00 ευρώ από τις αρχές του έτους μέχρι και τον Οκτώβριο, όταν πέρυσι δεν ξεπερνούσαν τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ και παρά το γεγονός ότι υπήρξε αύξηση επισκεπτών.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id//

Οι μήνες Σεπτέμβριος και Οκτώβριος ήταν οι καλύτεροι μήνες σε εισπραξιμότητα για τις Αρχαιότητες Κνωσού.

Όπως εκτιμάται μάλιστα, τα συνολικά έσοδα μόνο από το παλάτι του Μίνωα μέχρι το τέλος του χρόνου, θα αγγίξουν τα 9 εκατομμύρια ευρώ!

Αντιθέτως, μείωση στα έσοδα τους κατέγραψαν καταστηματάρχες πέριξ Αρχαιολογικών χώρων.

Και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου έκανε τη διαφορά σε έσοδα.Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι επισκέπτες ξεπέρασαν τις 62.000 τον Ιούλιο του 2016, έναντι 29.329 τον Ιούλιο του 2015.

Παρά το ρεκόρ επισκεψιμότητας, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου υπολειτουργεί καθώς έκλεισαν αρκετές αίθουσες λόγω αποχώρησης των συμβασιούχων.

Απογοήτευση προκαλεί και η έλλειψη μόνιμου προσωπικού στις Αρχαιότητες της Κνωσού.

Το μόνιμο προσωπικό ανέρχεται μόλις σε 13 άτομα, με το πρόβλημα να είναι έντονο τα τελευταία 4 χρόνια, οπότε έχουν αποχωρήσει 12 μόνιμοι, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές εργαζόμενους.

Σε επίπεδο χώρας, καταγράφηκε αύξηση επισκεπτών στα Μουσεία σε αντίθεση με τους αρχαιολογικούς χώρους, με τις εισπράξεις να καταγράφουν και στις δυο περιπτώσεις κατακόρυφη αύξηση, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ .

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News