Ειδήσεις

Η οδός Δραχμής βρίσκεται στην... Κρήτη

Και όμως, υπάρχει “οδός Δραχμής” στο Ηράκλειο. Την ανακάλυψε αναγνώστης της “Νέας Κρήτης” στο 5ο χιλιόμετρο Ηρακλείου-Μοιρών.

Και όμως, υπάρχει "οδός Δραχμής" στο Ηράκλειο. Την ανακάλυψε αναγνώστης της "Νέας Κρήτης" στο 5ο χιλιόμετρο Ηρακλείου-Μοιρών και μας έστειλε το σχετικό τεκμήριο.

Ο δρόμος έχει τη δική του ιστορία, όπως λέμε, και στη συγκεκριμένη περίπτωση φέρει στις... "πλάτες του" μια βαριά ιστορία.

Εκείνη του εθνικού νομίσματος, που ξεκινάει από τους κλασικούς χρόνους και φτάνει ως τις περιπέτειες που θύμισαν χολιγουντιανή υπερπαραγωγή θρίλερ ή αν θέλετε επιστημονικής φαντασίας, ή κάτι ανάμεσα σε κωμωδία και δράμα, το καλοκαίρι του 2015.

Βέβαια δε διακινδυνεύουμε να πούμε ακόμα "τέλος καλό, όλα καλά" καθότι το Greek drama, όπως το περιέγραψε ο ξένος Τύπος, δεν έχει κλείσει ακόμα τον κύκλο του.

Είδατε σε πόσες πολλές σκέψεις μας οδήγησε το όνομα ενός δρόμου; Α, και να μην το ξεχάσουμε... Να είναι άραγε τυχαίο ή σημειολογικό που η ταμπέλα βρίσκεται σε διάβαση πεζών και μεταξύ δύο φαναριών;

Σχόλια