Ειδήσεις

Πώς πιάστηκε ο "ποντικός" των 19 κλοπών σε αυτοκίνητα

Συνελήφθη 41χρονος έχοντας προηγουμενως αφαιρέσει χρήματα, προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα

Εξιχνιάστηκαν, σήμερα Τρίτη στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, δεκαεννέα  υποθέσεις κλοπής, που διαπράχθηκαν σε οχήματα, στην πόλη του Ηρακλείου.

Συνελήφθη, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, 41χρονος αλλοδαπός υπήκοος Τυνησίας κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, μεσημεριανές ώρες της Τριτης  ο 41χρονος αφαίρεσε από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας 24χρονου, χρήματα και προσωπικά αντικείμενα. Άμεσα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, εντοπίστηκε και συνελήφθη, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα είδη τα οποία αποδόθηκαν στον παθόντα. Επιπλέον, στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία (3 φακοί, γάντι, μεταλλικό αντικείμενο κ.α.)

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα και αστυνομική προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 41χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από τον Αύγουστο 2016 έως και σήμερα 15 Νοεμβρίου , είχε διαπράξει συνολικά δεκαεννέα  κλοπές, σε σταθμευμένα οχήματα στην πόλη του Ηρακλείου.

Αναλυτικότερα, αφαίρεσε από το εσωτερικό των οχημάτων χρήματα, ηλεκτρονική συσκευή (ραδιο-cd και ηχεία) κινητά τηλέφωνα, προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 3.500.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Σχόλια