Ειδήσεις

Κρήτη:Το πρώτο Σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ γυναικών (video)

Οι δύο γυναίκες, 40 ετών με μία εξ αυτών από τα Χανιά, προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα αναφορικά με την επισημοποίηση της σχέσης τους.

Μετά το πρώτο ομοφυλόφιλο ζευγάρι ανδρών που υπέγραψε σύμφωνο συμβίωσης στα Χανιά, σειρά έχει τώρα και το πρώτο ομοφυλόφιλο ζευγάρι γυναικών που θέλησε να επισημοποιήσει το δεσμό του, επίσης στη Δυτική Κρήτη.

Η αγάπη των εκπροσώπων του λεγόμενου "ασθενούς φύλου" επισφραγίστηκε με μία απλή τελετή στο ληξιαρχείο Ακρωτηρίου, παρουσία του ληξίαρχου και συμβολαιογράφου, ενώ όπως ορίζει ο κανονισμός έπρεπε μεταξύ τους να επιλέξουν ποιος θα είναι ο σύζυγος και ποια η σύζυγος.

Οι δύο γυναίκες, ηλικίας 40 ετών με μία εξ αυτών να έλκει την καταγωγή της από τα Χανιά, προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα  με τη συγκεριμένη απόφαση, αναφορικά με την επισημοποίηση της σχέσης τους. Παρακολουθήστε στο video όλες τις λεπτομέρειες και την άποψη των Κρητικών επί του θέματος

Αυστηροποιούνται οι διατάξεις για διακρίσεις λόγω φύλου ή θρησκείας

Να σημειωθεί πάντως και σύμφωνμα με το parapolitika.gr  ότι με ποινικές και χρηματικές κυρώσεις θα τιμωρούνται εφεξής οι διακρίσεις λόγω φύλου, καταγωγής, θρησκείας, πεποιθήσεων, ασθένειας, αναπηρίας, ηλικίας, σεξουαλικού προσανατολισμού κτλ. σύμφωνα με πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.

Όπως σημειώνει το Έθνος με το πολυνομοσχέδιο επιχειρείται επίσης η πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση περιστατικών αυθαιρεσίας όπως βασανιστήρια που διαπράττονται από αστυνομικούς, λιμενικούς ή σωφρονιστικούς υπαλλήλους προκειμένου η χώρα να αποφεύγει «ευρωκαταδίκες» και αποζημιώσεις.

Σύμφωνα με τις προωθούμενες διατάξεις όποιος μεταχειρίζεται δυσμενώς τον άλλον κάνοντας διάκριση λόγω φύλου ή θρησκείας κλπ. θα απειλείται με φυλάκιση 6 μηνών έως 3 ετών και χρηματική ποινή 1.000 έως 5.000 ευρώ μετά από καταγγελία στον Συνήγορο του Πολίτη.

Ποινικοποιείται, τέλος, για πρώτη φορά και μόνη η σύσταση για διενέργεια συναλλαγών με χρήση προνομιακών πληροφοριών όπως και μόνη η παράνομη ανακοίνωση τέτοιων πληροφοριών ενώ τιμωρείται πολύ αυστηρότερα η κατάχρησή τους (έως 20 έτη κάθειρξη) όταν γίνεται κατ' επάγγελμα ή συνήθεια από μέλος εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και με πρόστιμα έως 15 εκατ. ευρώ για νομικά πρόσωπα ή έως 5 εκατ. ευρώ για φυσικά πρόσωπα.

Επιμέλεια: Βάλια Μπούη

φωτογραφία  αρχείου

Σχόλια