default-image

Ομπάμα: Τα θερμά λόγια για την Ελλάδα

Ομπάμα: Τα θερμά λόγια για την Ελλάδα

Λίγο πρις τις 11.00 πρωί της Τρίτης "πάτησε" Αθήνα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα οποίος έχει επαφές με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Αλέξη Τσίπρα. Μίλησε δε με τα πιο θερμά λόγια για τη χώρα μας.

Στη 13:30, στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχτηκε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Tον Αμερικανό Πρόεδρο υποδέχτηκε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και ακολούθησε η απόδοση τιμών από την προεδρική φρουρά και η ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών.

Παυλόπουλος: "Φίλος της Ελλάδας"

O πρόεδρος της Δημοκρατίας αποκάλεσε τον Μπαράκ Ομπάμα «φίλο της Ελλάδας» και τόνισε ότι αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο για την ιστορία.

Αναφέρθηκε ακόμη στο Κυπριακό, δήλωσε ότι είναι αδιανόητη η αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης και άλλα "καυτά" θέματα της εξωτερικής πολιτικής.

Ομπάμα: Η Ελλάδα πέρασε πολλά

Ο Μπαράκ Ομπάμα ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή των Ελλήνων και ανέφερε ότι βρίσκεται στη χώρα από όπου ξεκίνησε η Δημοκρατία. Για την οικονομική κρίση τόνισε ότι ο ελληνικός λαός έχει περάσει πολλά αλλά ξεκινάει μια περίοδος κατά την οποία βελτιώνεται η κατάσταση.

Μάλιστα συνεχάρη τον ελληνικό λαό για την συμπόνοια που έδειξε στο θέμα των προσφύγων, λέγοντας ότι το προσφυγικό δεν είναι πρόβλημα ενος μόνο λαού. Έκανε ακόμη αναφορά στα θέματα τρομοκρατίας.

Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, στις 14:30, μεταβαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα τον υποδεχθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τον οποίο θα έχει διευρυμένες συνομιλίες και θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.

Τέλος, στις 19:30, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, θα παρακαθίσει σε δείπνο, που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΠΑΤΗΣΕ "ΑΘΗΝΑ" Ο ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ

Τα μέτρα ασφαλείας είναι πρωτόγνωρα. Αμερικανοί κομάντος βρίσκονταν σε κάθε σημείο του αεροδρομίου, ενώ είχαν τοποθετηθεί και δύο εξέδρες εκεί όπου προσγειώθηκε με άνδρες των ειδικών δυνάμεων.

Η Αθήνα έχει, ήδη, μετατραπεί σε φρούριο και τα μέτρα κλιμακώνονται , ενώ το κύριο πρόσταγμα έχουν οι Αμερικανοί πράκτορες, οι οποίοι σχεδιάζουν και οργανώνουν τα πάντα, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από αμερικανικής πλευράς, όλες οι δυνάμεις που συμμετάσχουν στη συνοδεία και προστασία του κ. Ομπάμα, με κάθε τρόπο, είναι πάνω από 500 άτομα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News