default-image

"Πάτησε " Αθήνα ο Μπάρακ Ομπάμα

Κόσμος
"Πάτησε " Αθήνα ο Μπάρακ Ομπάμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγο πρις τις 11.00 πρωί της Τρίτης έφτασε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα.

Το Air Force One προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.Τον Μπαράκ Ομπάμα υποδέχτηκε τιμητικό άγημα και ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος.

Αμερικανοί κομάντος και χιλιάδες αστυνομικοί

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν πρωτόγνωρα. Αμερικανοί κομάντος βρίσκονταν σε κάθε σημείο του αεροδρομίου, ενώ είχαν τοποθετηθεί και δύο εξέδρες εκεί όπου προσγειώθηκε με άνδρες των ειδικών δυνάμεων.

Το βράδυ της Δευτέρας οριστικοποιήθηκαν τα πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας που έχουν προγραμματιστεί από τις ελληνικές και τις αμερικανικές Αρχές για την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα.

Ωστόσο, η Αθήνα έχει, ήδη, μετατραπεί σε φρούριο και τα μέτρα κλιμακώνονται , ενώ το κύριο πρόσταγμα έχουν οι Αμερικανοί πράκτορες, οι οποίοι σχεδιάζουν και οργανώνουν τα πάντα, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από αμερικανικής πλευράς, όλες οι δυνάμεις που συμμετάσχουν στη συνοδεία και προστασία του κ. Ομπάμα, με κάθε τρόπο, είναι πάνω από 500 άτομα.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ:ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ,ΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ

Στην δημοσιότητα δόθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας, το πρόγραμμα της επίσκεψης του Αμερικανού Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα στην Αθήνα, που αφορά τις συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, καθώς επίσης και το δείπνο που θα παρατεθεί προς τιμήν του Αμερικανού Προέδρου από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα υποδεχθεί την Τρίτη, 15 Νοεμβρίου στη 13:30, στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, στις 14:30, θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα τον υποδεχθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τον οποίο θα έχει διευρυμένες συνομιλίες και θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.

Τέλος, στις 19:30, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, θα παρακαθίσει σε δείπνο, που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News