Ειδήσεις

Το "ένοχο" μικρόβιο που "έστειλε" τον Πλεύρη στην εντατική

Κρίσιμη μάχη για τη ζωή δίνει στην εντατική ο Θ.Πλεύρης. Το "ένοχο" μικρόβιο και η εικόνα σήψης που ανησυχεί τους γιατρούς.

Ένα ακόμα 24ωρο αγωνίας για την οικογένεια του πρώην βουλευτή Θάνου Πλεύρη. Κρίσιμη μάχη για τη ζωή του συνεχίζει να δίνει στην εντατική μονάδα ιδιωτικής κλινικής.

Ο 39χρονος δικηγόρος βρίσκεται διασωληνωμένος και σε μηχανική υποστήριξη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), συμπληρώνοντας  σήμερα το δεύτερο 24ωρο μιας δύσκολης «διαδρομής» η οποία έχει κατά τους γιατρούς και εξαιρετικά αβέβαιη διάρκεια αλλά και έκβαση.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε το απόγευμα της Δευτέρας το Ιατρικό Κέντρο, ο 39χρονος εισήχθη το πρωί της Κυριακής (13 Νοεμβρίου) στο νοσοκομείο με «εικόνα σήψης». «Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του εισήχθη άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος, διασωληνωμένος σε μηχανική υποστήριξη» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Είχε εικόνα σήψης

Ιατρικές πηγές εξηγούν πως η σήψη είναι μια γενικευμένη αντίδραση του οργανισμού έπειτα από μία λοίμωξη. Η αντίδραση αυτή είναι συστηματική, δηλαδή προσβάλλει όλο το σώμα και όλα τα όργανα του ασθενούς και θέτει τη ζωή σε άμεσο κίνδυνο. Σήψη δημιουργείται όταν μικρόβια διεγείρουν τον ανοσιακό μηχανισμό του ασθενούς.

Το ένοχο μικρόβιο

Στην προκειμένη περίπτωση, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπαίτιο μικρόβιο φέρεται να είναι ο σταφυλόκκοκος, που έχει βαριά επίπτωση στον οργανισμό.Το ένοχο μικρόβιο σύμφωνα με το protothema.gr φαίνεται ότι προσέβαλε τον 39χρονο δικηγόρο στη διάρκεια μιας απλής αγγειοχειρουργικής επέμβασης σε ένα εκ των κάτω άκρων του στην οποία είχε υποβληθεί προ μερικών ημερών, με εξέλιξη όμως δύσκολη και μη αναμενόμενη που τον οδήγησε και πάλι σε αναζήτηση ιατρικής βοήθειας. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του και τους θεράποντες ιατρούς, ο ασθενής είχε επισκεφθεί για το αγγειοχειρουργικό πρόβλημα ένα ιδιωτικό θεραπευτήριο της Αττικής και ένα μεγάλο νοσοκομείο με πανεπιστημιακές κλινικές στην Αθήνα.

Μάλιστα, τονίζεται στο ιατρικό ανακοινωθέν του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών  πως «είχαν προηγηθεί αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα», επεμβάσεις που πιθανόν συσχετίζονται/ ή και οδήγησαν στη βαριά σήψη του ασθενούς.

«Από τη θεραπευτική ομάδα της κλινικής διενεργήθηκαν και διενεργούνται όλες οι ενδεδειγμένες θεραπευτικές πράξεις, συντηρητικές και επεμβατικές» αναφέρει η ανακοίνωση του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, με την τελευταία φράση του κειμένου ωστόσο να αφήνει βαρύ το αποτύπωμά της  και να συρρικνώνει δραματικά τα περιθώρια αισιοδοξίας: «Η κατάσταση του ασθενούς εκτιμάται  ως ιδιαίτερα κρίσιμη».

Τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ο Άδωνις Γεωργιάδης έστειλαν μέσω twitter τις ευχές τους.

Σχόλια