default-image

Με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Μανιάτη (photos)

Κρήτη
Με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Μανιάτη (photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Μανιάτη, με τίτλο «Μεταρρυθμίσεις και Προοδευτικός Πατριωτισμός» παρουσιάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου.

Στην εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε συζήτηση με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Κρήτης,  Σταύρου Αρναουτάκη, και του Γραμματέα Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτή Ηρακλείου, Βασίλη Κεγκέρογλου.

Την εκδήλωση παρουσία βουλευτών, δημάρχων, πρώην βουλευτών, του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, Αντιπεριφερειαρχών, Περιφερειακών, Δημοτικών Συμβούλων, πολιτών, συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιώργος Σαχίνης.

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης καλωσορίζοντας στο Ηράκλειο τον πρώην Υπουργό Γιάννη Μανιάτη ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Έχοντας συνεργαστεί μαζί του στενά όταν βρισκόταν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, διαπίστωσα ότι ο συγγραφέας του βιβλίου, γιατί αυτός είναι ο ρόλος του Γιάννη απόψε, είναι ένας άνθρωπος που είχε διαπιστώσει ότι η έξοδος από την κρίση θα έρθει όταν μιλήσουμε αληθινά, όταν ανταλλάξουμε απόψεις πολιτισμένα και συνεργαστούμε για το καλό της χώρας.

Σε αυτές τις λέξεις περικλείεται ολόκληρη η έννοια του πατριωτισμού, όπως περιγράφεται μέσα στο βιβλίο που μετρά μόλις λίγες ημέρες κυκλοφορίας. Πρόκειται για τον πατριωτισμό που λαμβάνει προοδευτικό πρόσημο και ανταποκρίνεται στα πιστεύω της δικής μας παράταξης, της Δημοκρατικής Παράταξης. Όταν ξέρεις που βρίσκονται οι πλουτοπαραγωγικές σου πηγές.

Όταν ξέρεις  πόσο αξίζει κάθε μια και πώς θα την αξιοποιήσεις χωρίς να την καταστρέψεις.  Όταν ξέρεις τι προϊόντα να παράγεις, σε ποια αγορά να τα διαθέσεις και πώς να τα αποτιμήσεις. Κυρίως, να ξέρεις πώς και σε ποιους θα κατανείμεις τον πλούτο που δημιουργείς. Διότι η δίκαιη κατανομή του πλούτου διασφαλίζει αειφορία.

Για όλα τα παραπάνω ο Γιάννης ο Μανιάτης έχει να επιδείξει πολλά. Ήταν ο άνθρωπος που έθεσε πρώτος τα θεμέλια για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στη χώρα, ήταν ο Υπουργός που έβαλε την Ελλάδα στο διεθνή χάρτη στον τομέα αυτό και βέβαια ήταν αυτός που σχεδίασε ένα ολοκληρωμένο πλάνο για την αξιοποίηση των πόρων από τους υδρογονάνθρακες, δίνοντας βάση στη νέα γενιά, μέσα από τη θέσπιση του ταμείου αλληλεγγύης των γενεών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Γιάννης «ο σύγχρονος ελληνικός προοδευτικός πατριωτισμός πρέπει να είναι εξωστρεφής και κοσμοπολίτικος, με σεβασμό στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό, αξιοποίηση της γεωπολιτικής μας θέσης για περιφερειακές συνεργασίες, απόλυτη στήριξη των παγκόσμιων προτεραιοτήτων για καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, μείωση της παγκόσμιας φτώχειας και αντιμετώπιση των τεράστιων μεταναστευτικών κυμάτων. Για όλα αυτά ο συγγραφέας δεν έχει μόνο μιλήσει. Έχει δουλέψει, δικαιούται να είναι υπερήφανος για τη δουλειά του.

Για όλα αυτά ο αναγνώστης του βιβλίου έχει τη δυνατότητα να διαβάσει και να πληροφορηθεί για συγκεκριμένες πολιτικές πρωτοβουλίες, για νομοθετικές ρυθμίσεις, για υπουργικές αποφάσεις. Σε αυτό το πλαίσιο πολιτικών πρωτοβουλιών λαμβάνει σάρκα και οστά ο προοδευτικός πατριωτισμός στους βασικούς τομείς της εθνικής οικονομίας που διαμορφώνουν το σύγχρονο αναπτυξιακό πλαίσιο για γεωπολιτική αναβάθμιση της χώρας, ανάπτυξη, απασχόληση και κοινωνική αλληλεγγύη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News