Ειδήσεις

Διακρίσεις για τον Χρήστο Λιονή και τη μελέτη καρκίνου

Tο βραβείο (Awarded WONCA fellowship in appreciation of service to WONCA and to family medicine globally) έλαβε ο γιατρός Χρήστος Λιονής από τον Παγκόσμιο Οργανισμό των Γενικών Ιατρών (WONCA), ως αναγνώριση της προσφοράς μου στην διεθνή επιστημονική κοινότητα της Γενικής Ιατρικής.

Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο του 21ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Ιατρικής στο Ρίο της Βραζιλίας, την περασμένη Παρασκευή. Όπως είπε ο ίδιος "προσωπικά, θεωρώ ότι στο βραβείο αυτό αντανακλάται, όχι μόνο το δικό μου έργο αλλά και αυτό που παράγεται από την Ιατρική Σχολή και το Πανεπιστήμιο. Παράλληλα, έρχεται σε μια δύσκολη περίοδο που η χώρα μας αναζητά την διεθνή της αναγνώριση.

Διακρίθηκε η "γεω-επιδημιολογία του καρκίνου"

Επιπρόσθετα, είχαμε τη χαρά ως ερευνητική ομάδα που στηρίζει το έργου του ΚΚΚ να λάβουμε το έπαθλο «Καλλιγιάννη» για την καλύτερη ολοκληρωμένη εργασία στο πλαίσιο του 18ου Παγκρήτιου Ιατρικού Συνεδρίου το οποίο διεξήχθη στο Ρέθυμνο τις προηγούμενες ημέρες. Η εργασία επιλέγει έπειτα από αξιολόγηση των υποβληθέντων εργασιών (blinded review) και φέρει τον τίτλο «Η γεω-επιδημιολογία του καρκίνου στην Κρήτη: Υφιστάμενη κατάσταση και πρόβλεψη της μελλοντικής διακύμανσης». Το έπαθλο ανέρχεται στο ποσό των 1.000€ τα οποία σκοπεύουμε να υποβάλλουμε ως δωρεά στο ταμείο του ΚΚΚ για την υποστήριξη των μελλοντικών δραστηριοτήτων".

Σχόλια