default-image

Έσοδα 50.000.000€ από το αεροδρόμιο που απαιτεί επέκταση

Κρήτη
Έσοδα 50.000.000€ από το αεροδρόμιο που απαιτεί επέκταση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρά τη "χρυσή" χρονιά για το αεροδρόμιο Ηρακλείου το οποίο κατέγραψε ρεκόρ αφίξεων επισκεπτών από την έναρξη της λειτουργίας του, η επέκταση και η αναβάθμιση του παραμένει ακόμη στα "χαρτιά", την ώρα που αρμόδιο υπουργείο και εμπλεκόμενοι φορείς συμφωνούν ότι θα πρέπει να υπάρξουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις ώστε να δοθεί ένα τέλος στην ταλαιπωρία των επιβατών και σε εικόνες που δυσφημούν το νησί μας αλλά και τον κρητικό τουρισμό.

Το « Νίκος Καζαντζάκης» μάλιστα έσπασε ρεκόρ αφίξεων επισκεπτών στη διάρκεια των 70 χρόνων λειτουργίας του και με έσοδα που αγγίζουν τα 50 εκατομμύρια ευρώ!

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η επίσκεψη κλιμακίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο Αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» με επικεφαλής τον τομεάρχη υποδομών, Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη.

Στη διάρκεια σύσκεψης με τον αερολιμενάρχη Ηρακλείου, τονίστηκε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα ασκήσει πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση ώστε η περίφημη προμελέτη για την επέκταση και αναβάθμιση του Αεροδρομίου, να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό καθώς όπως επισημάνθηκε το υπάρχον αεροδρόμιο δεν πρέπει να αφεθεί στη τύχη του μέχρις ότου λειτουργήσει το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι.

«Είναι αδιανόητο να απαξιώνεται το τουριστικό προϊόν λόγω της μη διαμόρφωσης των αναγκαίων υποδομών».Αυτό δήλωσε από το Ηράκλειο το μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και τομεάρχης υποδομών Γιάννης Μανιάτης ο οποίος συνοδευόμενος από τον Βασίλη Κεγκέρογλου και άλλα στελέχη του κόμματος, συναντήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας με τον αερολιμενάρχη Ηρακλείου.

Με συμβολή ιδιώτη

Η προμελέτη περιλαμβάνει την επέκταση του αεροδρομίου από τη βορεινή του πλευρά και την αναβάθμιση του περιβάλλοντα χώρου, συνολικού κόστους 12 περίπου εκατομμυρίων ευρώ.Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό στη σύσκεψη,τα μισά περίπου χρήματα αναμένεται να διατεθούν από ιδιώτη.

Ζητούμενο ωστόσο αποτελεί το πότε θα ανάψει το "πράσινο" φως το υπουργείου ώστε να προχωρήσουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις, καθώς οι όποιες εργασίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Απριλίου.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News