default-image

Ξεκίνησε τους αυτόματους συμψηφισμούς η ΓΓΔΕ

Οικονομία
Ξεκίνησε τους αυτόματους συμψηφισμούς η ΓΓΔΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε αυτόματους συμψηφισμούς οφειλών του Δημοσίου από επιστροφές φόρου με βεβαιωμένα χρέη των δικαιούχων των επιστροφών προς το Δημόσιο προχώρησε για πρώτη φορά η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Οι συμψηφισμοί αφορούν σε 92.958 φορολογούμενους και σε ποσό ύψους 6,7 εκατ. ευρώ.

Αυτό σημαίνει πως οι  συγκεκριμένοι φορολογούμενοι  απαλλάσσονται από την ταλαιπωρία υποβολής σχετικής αίτησης στη Δ.Ο.Υ στην καλύτερη περίπτωση, ή στην υποχρέωση πληρωμής των τρεχουσών οφειλών την ώρα που το υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει να τους χρωστά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες,  η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γ.Γ.Δ.Ε. ολοκλήρωσε τις διαδικασίες συμψηφισμού επιστροφών φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων για φορολογούμενους οι οποίοι είχαν μία μόνο βεβαιωμένη οφειλή, εκτός ρύθμισης.

Στην ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας έγιναν 92.958 συμψηφισμοί για φορολογούμενους-δικαιούχους επιστροφών φόρου που ήταν ταυτόχρονα και οφειλέτες ενός μόνο - βεβαιωμένου την περίοδο 2014-2016 - χρέους μη ρυθμισμένου.

Στους φορολογούμενους, στους οποίους έγιναν οι συγκεκριμένοι συμψηφισμοί θα αποσταλεί από τη Γ.Γ.Δ.Ε. ηλεκτρονική επιστολή  με την οποία θα ενημερώνονται σχετικά ενώ οι συμψηφισμοί θα είναι εμφανείς και στην «προσωποποιημένη πληροφόρηση» στους λογαριασμούς τους στο ΤΑΧΙSNET.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News