default-image

Βασιλακόπουλος: Η Ευρωλίγκα οδηγεί στον αφανισμό το μπάσκετ

Μπάσκετ
Βασιλακόπουλος: Η Ευρωλίγκα οδηγεί στον αφανισμό το μπάσκετ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενάντια στο νέο σύστημα διεξαγωγής της Ευρωλίγκας δήλωσε ότι είναι ο  Γιώργος Βασιλακόπουλος υποστηρίζοντας ότι οδηγεί το μπάσκετ στον αφανισμό.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ εξέφρασε την ανησυχία του τονίζοντας ότι υπάρχει πλάνο αφανισμού της καλαθοσφαίρισης στην Ευρώπη.

Αναλυτικά, η γραπτή δήλωση του κ. Βασιλακόπουλου:

Κατά της νέας μορφής της Ευρωλίγκας βάλλει ο Γιώργος Βασιλακόπουλος. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ κάνει λόγο για ενορχηστρωμένη εκστρατεία προπαγάνδας και για αφανισμό του ευρωπαϊκού μπάσκετ! Αναλυτικά η δήλωσή του...

«Μεγάλη ανησυχία και έντονο προβληματισμό προκαλεί η ενορχηστρωμένη εκστρατεία προπαγάνδας των ανθρώπων που υπηρετούν τη Βαρκελώνη να παρουσιάσουν το νέο… format (sic) της Ευρωλίγκας, ως τον τρόπο «απογείωσης» του αθλήματος και του θεάματος.

Οι δεξιοτέχνες της επικοινωνίας παραβλέπουν και πολύ φοβάμαι ότι το κάνουν εκούσια, τις τελείως αρνητικές επιπτώσεις που έχει στο αθλητικό κομμάτι του ευρωπαϊκού μπάσκετ και ειδικά στους τομείς των εθνικών πρωταθλημάτων και της παραγωγικής διαδικασίας Ευρωπαίων παικτών αυτός ο τρόπος διεξαγωγής της Ευρωλίγκας.

Σύντομα θα παρουσιάσω μια εμπεριστατωμένη και με στοιχεία ανάλυση σχετικά με τις προαναφερθείσες επιπτώσεις. Για τον αφευρωπαϊσμό του… ευρωπαϊκού μπάσκετ, για το ξεκάθαρο πλάνο αφανισμού των εγχώριων πρωταθλημάτων, για την ανεξέλεγκτη εξουσία που έχει δοθεί στους διαιτητές, μετατρέποντάς τους σε κύριο παράγοντα διαμόρφωσης του αποτελέσματος. Για τους λόγους αυτούς και όχι μόνο, πρέπει να επικρατήσει περίσκεψη και σοβαρός προβληματισμός απ' όσους έχουν διάθεση πραγματικής συνεισφοράς και όχι άσκοπων και αστήρικτων πανηγυρισμών.

Επί του παρόντος, μια τελευταία επισήμανση: Άλλο πράγμα είναι η ψυχαγωγία, άλλο η διασκέδαση και άλλο πράγμα ο αθλητισμός. Συγχέοντας αυτές τις τρεις έννοιες και δημιουργώντας μόνο εντυπώσεις, προσφέρουμε τη χειρότερη των υπηρεσιών στον αθλητισμό».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News