default-image

Ένοχοι κρίθηκαν από το δικαστήριο οι "ληστές με τα καλάσνικοφ"

Κρήτη
Ένοχοι κρίθηκαν από το δικαστήριο οι "ληστές με τα καλάσνικοφ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένοχους έκρινε το  Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο,  τους δύο βασικούς κατηγορούμενους για τις περισσότερες από τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται και αφορούν σειρά ένοπλων ληστειών που είχαν σημειωθεί από το 2012 έως το 2015, στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου μεταξύ αυτών και την πολύκροτη υποθεση με τη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στο ξενοδοχείου του Creta Maris.

Τελικά το Δικαστήριο καταδίκασε τον 34χρονο Αρμένιο σε συνολική ποινή κάθειρξης 104 ετών, ενώ ο 30χρονος Κρητικός καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 89 ετών. Σημειώνεται πάντως ότι για αμφότερους τους κατηγορούμενους εκτιτέα ποινή κάθειρξης είναι τα 25 έτη.Kαι οι δύο κατηγορούμενοι αναμένεται να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης.

Το χρονικό

Η πολύκροτη δίκη έριξε σήμερα αυλαία, ενώ πιο συγκεκριμένα όσον αφορά στην κατηγορία περί "εγκληματικής οργάνωσης" το δικαστήριο τη μετέτρεψε στην κατηγορία "περί συμμορίας" κρίνοντάς όμως παραλληλα του κατηγορουμένους, ενόχους.

Επίσης το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 34χρονο Αρμένιο για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή εναντίον αστυνομικών τον Ιούνιο του 2015 στο  κοσμηματοπωλείο του Creta Maris.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΗΣΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ

Στην προηγούμενη συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, η Εισαγγελέας της Έδρας ήταν "καταπέλτης" αναφορικά με τους δύο βασικούς κατηγορούμενους της υπόθεσης, καθώς πρότεινε την ενοχή του 34χρονου Αρμένιου και του 30χρονου Κρητικού για τις περισσότερες από τις πράξεις που τους αποδίδονται.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News