default-image

Στην "αντεπίθεση' ο ιερομόναχος για όσα συνέβησαν στη Μονή

Κρήτη
Στην "αντεπίθεση' ο ιερομόναχος για όσα συνέβησαν στη Μονή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση με τον 29χρονο

ιερομόναχο της Ι.Μ. Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων Ακρωτηρίου, που έχει "αναστατώσει" την εκκλησία της Κρήτης προκαλώντας παράλληλα και την παρέμβαση των Αστυνομικών Αρχών.

Στην αντεπίθεση φαίνεται να περνούν οι δικηγόροι του 29χρονου την ώρα που η αστυνομία εξετάζει με  ιδιαίτερη προσοχή την υπόθεση.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟ ΕΡΕΥΝΑ Η ΕΛ.ΑΣ ΣΤΑ  ΧΑΝΙΑ

Οι συνήγοροι καταγγέλλουν με επιστολή τους στο zarpanews.gr, πως στο κελί του 29χρονου βρέθηκαν «αντικείμενα οπλοκατοχής που δεν ανήκουν στον ίδιο καθότι ο ίδιος δεν είχε δυνατότητα πρόσβασης στη Μονή από προχθές το απόγευμα, αντίθετα με αυτούς που διέρρηξαν τον χώρο όπου διέμενε και αναστάτωσαν το κελί του.»

Όλα ξεκίνησαν  πάντως την περασμένη Παρασκευή όταν του απαγορεύτηκε η είσοδος στη Μονή χωρίς να το γνωρίζει ο ίδιος, περιστατικό μάλιστα για το οποίο και υπέβαλλε μήνυση.

Σύμφωνα  με τις πληροφορίες ο ίδιος προσήχθη καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν διάφορα αντικείμενα τα οποία εξετάζονται ως προς την αξία τους και για τα οποία δεν μπόρεσε ούτε ο ίδιος να δώσει εξηγήσεις για το πώς βρέθηκαν στην κατοχή του, ωστόσο ο ίδιος δεν κρατείται.

Τι λένε οι δικηγόροι του Ιερομόναχου:

«Η Ι.Μ. Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων Ακρωτηρίου Χανίων μετατράπηκε σε «τόπο μαρτυρίου» για έναν 29χρονο Ιερομόναχο. Πρωτίστως, όλως παρανόμως απαγορεύθηκε η είσοδος την Παρασκευή 12/11 στη Μονή, χωρίς να υφίσταται και να του έχει κοινοποιηθεί καμία απόφαση αρμοδίου οργάνου, περιστατικό για το οποίο υπέβαλε μήνυση δίχως καμία καθυστέρηση, το ίδιο βράδυ, ενώπιον του αξιωματικού υπηρεσίας του Α.Τ.Χανιών και εν συνεχεία διερρήχθησαν εν τη απουσία του οι πόρτες του κελιού που διέμενε ώστε να αναζητηθούν από αγνώστους οικονομικά έγγραφα που «ενοχλούσαν», πέραν δε αυτών εξαφανίσθηκε από το κελί του χρηματικό ποσό που είχε δηλώσει εγγράφως στο Α.Τ. Χανίων ήδη από την προηγούμενη, ότι φύλασσε σε αυτό.

Ο ιερομόναχος έχει υποβάλει μήνυση και για την κλοπή και έχει ζητήσει εγγράφως την επέμβαση του ΣΔΟΕ προκειμένου να διεξαχθεί οικονομικός έλεγχος που θα λάβει υπ'όψη συγκεκριμένα στοιχεία. Η αστυνομία που επενέβη παρουσία Δικαστικού, βρήκε τις θύρες του κελιού του ανοικτές, τους χώρους αναστατωμένους και τα συρτάρια ανοιχτά, ενώ κλήθηκε και η σήμανση μετά από αίτηση μας.

Στο κελί του βρέθηκαν αντικείμενα οπλοκατοχής που δεν ανήκουν στον ίδιο καθότι ο ίδιος δεν είχε δυνατότητα πρόσβασης στη Μονή από προχθές το απόγευμα, αντίθετα με αυτούς που διέρρηξαν τον χώρο όπου διέμενε και αναστάτωσαν το κελί του. Για τα πρωτοφανή και θλιβερά γεγονότα αυτά έχει ειδοποιηθεί η Εισαγγελία Χανίων, έχει ενημερωθεί εγγράφως η Ασφάλεια Χανίων και η Εκκλησία της Κρήτης καθώς και με αίτηση του ιερομόναχου, το ΣΔΟΕ.

Εκφράζουμε τη βαθεια μας θλίψη ως νομικοί για όσα πρωτοφανή συνέβησαν, θεωρούμε δε ότι πλέον θα τεθούν πολύ σοβαρά ζητήματα ελέγχου σε σχέση με την οικονομική λειτουργιά της Μονής η οποία είχε αντιμετωπίσει παρόμοια ζητήματα ελέγχου και στο παρελθόν.

Οι συνήγοροι του, Κωνσταντίνος Μαραγκουδάκης, Κωνσταντίνος Σφυριδάκης, Ιωάννης Ντερμανάκης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News