Ειδήσεις

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Λότζια για τη σχολική στέγη

Με παράσταση διαμαρτυρίας ξεκίνησε η μέρα στη Λότζια από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και το Σωματείο Οικοδόμων με μήλον της έριδος τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το κάθε σχολείο.

Οι εμπλεκόμενοι δεν ήταν δυνατόν να συναντηθούν με τον δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό τον οποίο ωστόσο και πέτυχαν στις σκάλες του δημαρχείου όπου και είχαν μία ολιγόλεπτη συνομιλία .

Ωστόσο συναντήθηκαν με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παιδείας κ.Γιώργο Βλαχάκη ενημερώνοντας τον αναλυτικά και διεξοδικά για τις κτιριακές ανάγκες των σχολείων, καταθέτοντας μάλιστα υπομνήματα σχετικά με τα κτιριακά προβλήματα ενώ οι διαμαρτυρόμενοι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις που όπως αναφέρουν σε δελτίο τύπου είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση τους αναφέρεται :

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις  για τη σχολική στέγη που διοργανώνουμε από κοινού η Ένωση Συλλόγων Γονέων και το Σωματείο Οικοδόμων. Καλούμε  αντιπροσωπείες από τους Συλλόγους Γονέων σχολείων της πόλης, όλους τους γονείς να έρθουν και να καταθέσουν υπομνήματα σχετικά με τα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το κάθε σχολείο. Να ενημερώσουμε τους δημοτικούς άρχοντες πως οι ανάγκες των παιδιών μας δεν μπορούν να περιμένουν. Πως έχουν υποχρέωση να αντιμετωπίσουν τα καυτά ζητήματα της σχολικής στέγης και της ασφάλειας των σχολείων χωρίς καμία αναβολή.

Οι κτιριακές ανάγκες των σχολείων ασφυκτιούν στα πλαίσια μιας πολιτικής  που μοιράζει φτώχια στο λαό και τις ανάγκες μας και κέρδη στις τράπεζες και τα μονοπώλια. Η χρηματοδότηση δεν επαρκεί ούτε για τα στοιχειώδη, αν μιλάμε για κάλυψη των αναγκών υλικοτεχνικής υποδομής των σχολείων, πόσο μάλλον για νέα κτίρια.

Είναι βέβαιο πιά, πως στόχος είναι οι γονείς να πληρώνουν και για τη μόρφωση των παιδιών τους.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο!  Όλοι οι Σύλλογοι Γονέων θα κλιμακώσουμε  τις κινητοποιήσεις μας μέχρι να υπάρξουν για όλα τα σχολεία κτίρια σύγχρονα, ασφαλή και λειτουργικά στο παιδαγωγικό τους σκοπό. Για παιδεία δημόσια, δωρεάν, ενιαία για όλους τους μαθητές.»

φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια