Ειδήσεις

Ευκαιρίες καριέρας & αποδοχές ωθούν τους νέους στο εξωτερικό

Η Ελλάδα διώχνει τα παιδιά της. Τρεις στους 10 Έλληνες που ψάχνουν για εργασία στρέφουν τις προσπάθειες τους στο εξωτερικό.

Η Ελλάδα διώχνει τα παιδιά της. Τρεις στους 10 Έλληνες που ψάχνουν για εργασία στρέφουν τις προσπάθειες τους στο εξωτερικό, όπως προκύπτει από τα στοιχεία πρόσφατης έρευνας που καταγράφει το εργασιακό σκηνικό στην Ελλάδα και την τάση Ελλήνων να φεύγουν στο εξωτερικό αναζητώντας μια καλύτερη εργασιακή αποκατάσταση.

Με τις ευκαιρίες εξέλιξης και καριέρας και φυσικά με τις καλύτερες αποδοχές και τις συνθήκες εργασίας σχετίζονται οι σημαντικότεροι λόγοι που ωθούν τους Έλληνες εργαζόμενους να αναζητήσουν την επαγγελματική τους τύχη στο εξωτερικό, σύμφωνα με την ίδια έρευνα με τίτλο «η απασχολησιμότητα στην Ελλάδα το 2016».

Την ίδια ώρα, ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει η ανεργία στην Ελλάδα. Πρώτη σταθερά στην ανεργία η χώρα μας, ενώ η Ευρωζώνη ανακάμπτει.

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία της Eurostat για τον Σεπτέμβριο, στη χώρα μας η ανεργία διαμορφώθηκε στο 23,2%, τη στιγμή που σε ολόκληρη την Ευρωζώνη η ανεργία έχει πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2011.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

Σχόλια