Ειδήσεις

Στοιχεία – σοκ για τις κατασχέσεις στην Ελλάδα

Σοκάρουν τα νούμερα για τις κατασχέσεις στην Ελλάδα. Περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες φορολογούμενους είναι πλέον οφειλέτες ληξιπρόθεσμων χρεών προς την Εφορία.

Σοκάρουν τα νούμερα για τις κατασχέσεις στην Ελλάδα. Περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες φορολογούμενους είναι πλέον οφειλέτες ληξιπρόθεσμων χρεών προς την Εφορία, ενώ το σύνολο των οφειλών τους υπερβαίνει πλέον κατά πολύ το 50% του ΑΕΠ.

Κάτι που σημαίνει ότι την ημέρα πραγματοποιούνται 487 κατασχέσεις για χρέη στο Δημόσιο. Ένα νούμερο αστρονομικό που καταδεικνύει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Έλληνας φορολογούμενος.

Τα στοιχεία που δίνει η γενική γραμματεία δημοσίων εσόδων είναι αποκαλυπτικά. Οι φορολογούμενοι που έχουν απλήρωτες οφειλές προς τις Εφορίες, αυξήθηκαν περίπου κατά 340.000 μέσα σε ένα μήνα, καθώς στο τέλος Σεπτεμβρίου έφθασαν τα 4,37 εκατομμύρια, ενώ στο τέλος Αυγούστου ανέρχονταν σε 4,03 εκατομμύρια.

Δεν αντέχουμε άλλο. Μας τα έχουν πάρει όλα, λένε οι φορολογούμενοι στην κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV, φανερά αγανακτισμένοι.

Την ίδια ώρα, οι φορολογικές αρχές επιβάλλουν με ολοένα αυξανόμενους ρυθμούς κατασχέσεις σε περιουσίες, καταθέσεις και εισοδήματα εκατοντάδων χιλιάδων οφειλετών του Δημοσίου, στην προσπάθειά τους να αυξήσουν τις εισπράξεις των χρεών.

Συνολικά στο εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2016 οι κατασχέσεις που επιβλήθηκαν σε περιουσιακά στοιχεία, καταθέσεις και εισοδήματα οφειλετών του Δημοσίου ανήλθαν σε 93.873.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

Σχόλια