default-image

Ο Λορένθο νικητής, ο Μάρκεθ πρωταθλητής

Αθλητισμός
Ο Λορένθο νικητής, ο Μάρκεθ πρωταθλητής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Χόρχε Λορένθο κατέκτησε τη νίκη στον τελευταίο του αγώνα με τη Yamaha (θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ducati), στο φινάλε της σεζόν στο Moto GP αλλά ο Μαρκ Μάρκεθ, που ήταν δεύτερος με Honda, πανηγύρισε τον τρίτο τίτλο της καριέρας του μαζί με τους συμπατριώτες του στη Βαλένθια.

Τρίτος ήταν ο Αντρέα Ιανόνε με Ducati, τέταρτος ο Βαλεντίνο Ρόσι με Yamaha και πέμπτος ο Μάβερικ Βινιάλες με Suzuki. Το επόμενο πρωτάθλημα θα αρχίσει από το Κατάρ στις 26 Μαρτίου.

Ο 29χρονος Λορένθο, έκανε τον τέλειο αγώνα ξεκινώντας από την pole, χτίζοντας διαφορά ασφαλείας και φτάνοντας στη νίκη χωρίς να επιτρέψει σε κανέναν να αμφισβητήσει την κυριαρχία του.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Marc Marquez που έκανε τρομερό αγώνα ιδιαίτερα στους τελευταίους 10 γύρους. Παρά το γεγονός ότι στην εκκίνηση έχασε έδαφος λόγω θέματος που είχε με το συμπλέκτη της RC213V με αποτέλεσμα να βρεθεί προσωρινά έβδομος, ανέκαμψε και για αρκετούς γύρους πάλεψε με τους Andrea Iannone και Valentino Rossi για μια θέση στο βάθρο.

Στους τελευταίους 12 -από τους 30 συνολικά- γύρους του αγώνα, εξαπέλυσε την τελική του επίθεση περνώντας αρχικά τον Rossi και εν συνεχεία τον Iannone. Όντας δεύτερος πλέον έβαλε το κεφάλι κάτω, ανέβασε ρυθμό και κατάφερε σχεδόν αμέσως να χτίσει διαφορά ασφαλείας από τους αντιπάλους του. Κατάφερε μάλιστα μέχρι την πτώση της καρό σημαίας να ψαλιδίσει στα 1,1" τη διαφορά των 5,5" που είχε χτίσει ο Lorenzo.

Τρίτος ήταν ο Iannone που έδωσε και αυτός μια εκπληκτική παράσταση στον τελευταίο του αγώνα με τη Ducati, καθώς από του χρόνου μετακομίζει στη Suzuki. Έδωσε τρομερές μάχες με τον Rossi σχεδόν σε όλο τον αγώνα, καταφέρνοντας τελικά να εξασφαλίσει την παρουσία του στο βάθρο.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι: Maverick Vinales (Suzuki), Pol Espargaro (Tech 3 Yamaha), Andrea Dovizioso (Ducati), Aleix Espargaro (Suzuki), Bradley Smith (Tech 3 Yamaha), Alvaro Bautista (Aprilia).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News